Mercedes-Benz oldtimers blijven in trek

Geplaatst op vrijdag 13 oktober 2017 in Besproken auto's

Al sinds de oprichting in 1926 wordt Mercedes-Benz geroemd om haar degelijke auto’s en innovatie technologieën. Hoewel de hedendaagse modellen ongekend populair zijn vanwege hun luxe, snelheid en techniek, doen de oldtimers daar absoluut niet voor onder en lichten wij daarom graag een paar bijzondere modellen uit. Als oldtimerverzekeringsspecialist zien wij natuurlijk ook vele fraaie Mercedes oldtimers voorbij komen. Waar wij eerder al aandacht hebben besteed aan merken als Porsche, BMW, Ferrari en Ford Mustang, is het nu de beurt aan… lees verder

BMW oldtimers uitgelicht

Geplaatst op maandag 25 september 2017 in Besproken auto's
BMW 3 E12

De rijke geschiedenis van BMW die inmiddels meer dan 100 jaar teruggaat, kent tal van prachtige klassiekers die steeds populairder worden. Dit is niet alleen te danken aan het fraaie design, maar ook aan de degelijke bouwkwaliteit. Hoog tijd om eens een paar bijzondere BMW young- en oldtimers uit te lichten.

Ford Mustang oldtimers blijven geliefd

Geplaatst op vrijdag 15 september 2017 in Besproken auto's
Ford Mustang verzekeren

Van alle oldtimers is de Ford Mustang waarschijnlijk de meest tijdloze variant. Van meet af aan was deze auto direct geliefd in Amerika en uiteindelijk ook binnen Europa en Nederland. Vandaag de dag zijn Ford Mustang oldtimers nog steeds ongekend populair. Daarom lichten wij in dit artikel een paar prachtexemplaren uit.

3 bijzondere Porsche oldtimers

Geplaatst op vrijdag 25 augustus 2017 in Besproken auto's

Wie Porsche zegt denkt aan snelheid en karakter. Het Duitse automerk kent een lange en rijke historie met zowel pieken als dalen. Hoewel de hedendaagse modellen nog altijd ongekend populair zijn, hebben de Porsche oldtimers en youngtimers toch iets speciaals. Wij lichten in dit artikel 3 bijzondere Porsche oldtimers uit.

3 bijzondere Ferrari oldtimers

Geplaatst op woensdag 9 augustus 2017 in Besproken auto's

Gaat uw hart sneller kloppen bij alleen al het horen van de naam Ferrari? Ferrari oldtimers zijn wellicht de meest gewilde en geliefdste oldtimers ter wereld. Dit is mede te danken aan de kwaliteit, de rijke historie en het bijzondere karakter van deze auto’s. Daarom zetten wij 3 bijzondere oldtimer Ferrari ‘s op een rij om bij weg te dromen. 

Drie bijzondere Lancia modellen

Geplaatst op vrijdag 16 juni 2017 in Besproken auto's
Lancia Stradale S4

Italië kent een rijke automerkengeschiedenis, maar wie écht iets eigenzinnigs zoekt komt terecht bij Lancia. Wij belichten graag een aantal bijzondere Lancia oldtimer modellen.

MG MGB

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016 in Besproken auto's

De MGB is een tweedeurs sportwagen gemaakt door de Brittish Motor Corporation (BMC), als vier-cilinder, soft-top roadster van 1962 tot 1980. Er zijn in die tijd 523,836 auto’s van verkocht. De constructie van de MGB was een innovatief, modern design in 1962, door het gebruik van een monocoque constructie in plaats van de traditionele body-on-frame constructie, die werd gebruikt op zowel de MGA en MG T-types, als MGB’s rivaal, de Triumph TR serie.

Porsche 911

Geplaatst op zaterdag 13 augustus 2016 in Besproken auto's

De Porsche 911, het ontwerp van Ferdinand “Butzi” Porsche (kleinzoon van de oprichter Ferdinand Porsche), is de meest bekende sportwagen van de Duitse autoproducent. Toen de auto voor het eerst getoond werd aan het publiek op 12 september 1963, heette deze nog Porsche 901. Peugeot had echter het merkrecht op alle automodelnummers bestaande uit drie cijfers met een nul in het midden, dus de naam werd aangepast naar Porsche 911.

Volkswagen Kever

Geplaatst op maandag 8 augustus 2016 in Besproken auto's

De Volkswagen Kever werd gebouwd van 1938 tot 2003 en is een van de bekendste auto’s ooit. Tot 1967 werd hij Typ 1, 1200, 1300 genoemd, dit refereerde naar de motorinhoud in cc. De auto werd in de volksmond ‘Kever’ genoemd (vanwege de vorm) en al snel nam de autofabrikant deze naam over. Van de Volkswagen Kever zijn meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd tussen 1937 en 2003.

Citroen 2CV

Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2015 in Besproken auto's

De 2CV, een van de Franse succesen uit de auto-industrie. Hoewel de auto er simpel en elegant uitziet is de auto toch echt een design icoon met een grote groep liefhebbers. Net als de T-Ford een auto die in staat was om een hele natie in de auto te krijgen. De auto is vroeg ontwikkeld, maar door de Tweede Wereldoorlog werd de auto pas in 1948 aan het publiek beschikbaar gesteld. De waarde van de Citroën 2CV is de afgelopen jaren… lees verder

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief