De 5 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken met uw oldtimer.

12 mei 2021

Evenementen

Nederland heeft een rijke geschiedenis en het is dan ook geen wonder dat er zoveel historische bouwwerken zijn. Onder die bouwwerken vallen dan ook de imposante kastelen die door heel Nederland verspreid zijn. Er lopen prachtige routes langs deze kastelen, dus is het absoluut de moeite waard om met uw oldtimer deze middeleeuwse monumenten te bezoeken.

1. Kasteel Rechteren (Dalfsen, Overijssel)

In Overijssel staat het middeleeuwse Kasteel Rechteren. Het heeft een zeer fascinerend verhaal en een onverwachts gerucht. Het landgoed bevindt zich in het bos waar u kunt fietsen en wandelen. Wist u dat het ook voor veel oldtimers mogelijk is om een fietsdrager te monteren? Dit kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en heeft sindsdien meerdere eigenaren gekend. Het ligt op een eiland die u kunt bereiken via een stenen boogbrug. Rechteren heeft een lange geschiedenis. Dit kasteel is in gebruik geweest rond de 2e wereld oorlog om 60 evacuees huisvesting te bieden. Er gaat een verhaal rond dat het kasteel over een spookkamer beschikt. In deze kamer was een hondsdolle jager opgesloten. De spookkamer is al jaren niet geopend.

982

2. Muiderslot (Muiden, Noord-Holland)

In 1285 is dit kasteel gebouwd als verdediging vesting. Door de jaren heen heeft het meerdere functies gehad, maar sinds 1878 is het officieel een rijksmuseum. Kort daarvoor zou het zelfs worden gesloopt. Gelukkig was koning Willem I het daar niet mee eens en hield de sloop tegen. Onder zijn gezag is het kasteel volledig  gerestaureerd en ging het open voor publiek. Niet alleen het kasteel is speciaal, de kasteeltuin is ook zeker de moeite  waard om te bezoeken. Hier staan kruiden, bijzondere bloemen en planten. Het Muiderslot is te bereiken per boot, maar u kunt hier natuurlijk ook met uw oldtimer naartoe rijden!

983

3. Slot Loevestein (Poederoijen, Gelderland)

In 1357 gaf Dirc Loef van Horne opdracht om dit kasteel te bouwen. Hij gebruikte het slot zelf om er te wonen. Toen deze edele eigenaar het kasteel aan de heer van Hollande overdroeg werd deze gebruikt als verdedigingswerk. In het begin van de tachtigjarige oorlog was het kasteel in handen van de Spanjaarden. Willem van Oranje gaf Herman de Ruyter de opdracht om het kasteel weer in te nemen. Dit ging redelijk eenvoudig maar het slot werd al snel teruggenomen. Uiteindelijk is het kasteel in handen van de staat gekomen en toegankelijk voor publiek. Het Muiderslot heeft meermaals als decor gediend voor auto en oldtimer evenementen.

984

4. Kasteel Heeswijk (Dinther, Brabant)

Kasteel Heeswijk ligt al bijna 1000 jaar in het beekdal van de Aa. Het is het middelpunt van het zeer indrukwekkende Landgoed Heeswijk. Dit was de locatie waar de heren van Heeswijk-Dinther hun land bestuurden. De ligging en de architectuur is wat dit kasteel zeer populair heeft gemaakt. Door de routes die door het rustgevende landschap lopen, kunt u prachtige ritten maken met uw oldtimer. Op een zomerse dag kunt u op het terras van het kasteel plaatsnemen en genieten van een drankje.

985

5. Kasteel de Essenburgh (Harderwijk, Gelderland)

Het pittoreske Essenburgh is gelegen in de gemeente Harderwijk tussen de dorpen Hierden en Hulshorst. Het heeft geen turbulente geschiedenis maar het heeft wel een zeer fraaie architectuur en ligging. Tijdens een roadtrip met uw oldtimer is dit de ideale plek om even wat te eten op het terras of om te overnachten in het hotel. Er wordt gespeculeerd dat het kasteel ontstaan is in de middeleeuwen, maar de gevelsteen duidt op 1652. De sleutel van het slot is door de jaren heen in meerdere handen geweest maar tegenwoordig is het in handen van gemeente Harderwijk.

986

Pech onderweg?

Dat is waar u als oldtimereigenaar niet naar uitkijkt. Als het dan toch gebeurt wilt u natuurlijk het beste voor uw oldtimer maar ook voor uzelf. Dankzij de pechhulp als onderdeel van onze oldtimerverzekering, zorgen wij ervoor dat u altijd weer veilig thuiskomt en uw oldtimer naar de garage wordt gebracht.

12 mei 2021

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen