Waarom uw oldtimer in de winterstalling

29 september 2017

Onderhoud en schade

Heeft u deze zomer ook weer kunnen genieten van mooie ritjes met uw geliefde oldtimer? Helaas is de zomer ten einde, de herfst in volle gang en Koning Winter in aantocht. Voor veel oldtimers betekent dit dat ze worden klaargemaakt voor hun winterslaap in de stalling.

Voor de meeste oldtimereigenaren is een winterstalling vanzelfsprekend. Desondanks belichten wij in dit artikel nog graag eens de voordelen en zelfs de noodzaak van een winterslaap voor uw oldtimer. Als specialist in oldtimerverzekeringen weten wij immers alles over het behoud van oldtimers en geven wij u daarom een aantal tips waar een ideale winterstalling aan dient te voldoen.

Geen Koning Winter voor uw oldtimer

Er zijn natuurlijk omstandigheden waarbij u uw oldtimer ook in de wintermaanden niet kunt missen. Echter is het voor het behoud van uw oldtimer sterk aan te raden om deze tijdens de winter zoveel mogelijk lekker binnen te houden.

820

De belangrijkste reden om dit te doen zijn natuurlijk de winterse omstandigheden. Hoewel Nederland ver onder de poolcirkel ligt en de hoeveelheid sneeuw die hier jaarlijks gemiddeld in de winter valt eigenlijk geen naam mag hebben, kunt u wel met andere schadelijke of gevaarlijke omstandigheden te maken krijgen:

  • Sneeuw – Hoewel er de afgelopen jaren amper sneeuw is gevallen, kan dat natuurlijk wel weer gebeuren. Sneeuw tast de lak aan met alle gevolgen van dien.
  • IJzel – Wij hoeven u natuurlijk niet uit te leggen hoe verraderlijk dit kan zijn.
  • Strooizout – Het zout kan de lak  en andere onderdelen van uw oldtimer aantasten.
  • Natte bladeren op de weg – Vooral tijdens de tweede helft van de herfst kan het door de combinatie van bladeren en regen een vieze en vooral gladde laag worden op de weg.
  • Beslagen ramen – Door de grote verschillen in temperatuur buiten en binnen in de auto (door uw eigen lichaamswarmte) tijdens de wintermaanden kunnen ramen sneller beslaan. Veel oldtimers beschikken helaas niet over een goede ontwasemer of airconditioning.
  • Vrieskou – Zodra het gaat vriezen krijgt de wegenwacht het weer druk met meldingen van bevroren handremmen en defecte accu’s. Sommige oldtimers zijn echter nog kwetsbaarder voor vrieskou door de gebruikte onderdelen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van omstandigheden waar u tijdens de winter mee te maken kunt krijgen op de weg. Voor de meeste oldtimereigenaren is er daarom weinig lol te beleven in de winter en gaat hun oldtimer in de winterstalling.

Een goede oldtimer winterstalling

Nu vraagt u zich natuurlijk af waar een goede winterstalling aan moet voldoen? Wij zetten dit graag voor u op een rij:

  • Belangrijk is dat uw oldtimer droog staat in een goed geventileerde ruimte.
  • De meest ideale temperatuur in een winterstalling ligt rond de 15 graden.
  • Probeer de luchtvochtigheid in de stalling rond de 40% te houden.

Wij raden u verder het gebruik van een autohoes aan voor extra bescherming tegen stof en vuil. De hoes moet in dat geval wel van een luchtdoorlatende stof zijn gemaakt.

Zorg er tot slot voor dat uw winterstalling natuurlijk ook goed beveiligd is tegen diefstal en brand.

Is uw oldtimer al klaar voor zijn winterslaap, maar zoekt u nog een goede oldtimerverzekering zodat ook u rustig kunt slapen? Bereken dan direct uw premie via onze website.

29 september 2017

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen