Hiscox komt een hagelnieuwe oldtimerverzekering

Het vakblad VVP heeft bekend gemaakt dat Hiscox, de premiumverzekeraar van Nederland een nieuwe, alomvattende oldtimerverzekering heeft voor oldtimers en oldtimer collecties. De verzekeraar komt met een oplossing voor eigenaren van oldtimers en verzamelingen die lastig of enkel tegen hoge premies te verzekeren zijn.

Onze ervaring is dat duurdere oldtimers lastig te verzekeren zijn en sommige verzekeraars niet het expertise hebben. Volgens manager Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox. “Zolang de waarde ervan niet hoger is dan 50.000 euro is het relatief eenvoudig om zo’n auto te verzekeren. Maar als de auto meer waard is, voldoen standaardoplossingen vaak niet. Voor oldtimers in dat segment is Classic Cars by Hiscox een interessante optie.” Ook voor collecties geldt precies hetzelfde, er wordt tenslotte weinig gereden met dergelijke collecties. Hiscox treedt dan ook op als maatwerk-aanbieder voor verzamelaar van oldtimers tegen een voordelige premie.

Dekking rijrisico of verblijfsdekking

Classic Cars by Hiscox biedt standaard een all risks cascodekking, maar klassiekers kunnen ook enkel op een verblijfsdekking worden verzekerd. “De statische variant is bedoeld voor klassiekers die niet op kenteken staan. Dat zien we steeds vaker, omdat oldtimers de laatste jaren vaak als investering worden aangeschaft. De behoefte aan verzekeringsoplossingen voor bijzondere klassiekers en verzamelingen is hierdoor sterk gegroeid.”

Wie de weg op gaat met zijn oldtimer, is ook verzekerd tijdens het rijden van regelmatigheids- en behendigheidsrally’s. Opstelten: “Races zijn echter uitgesloten. Het dekkingsgebied bestrijkt standaard de Europese Unie (groene kaartlanden) en kan desgewenst worden uitgebreid naar werelddekking. Op de polis zijn overigens ook memorabilia zoals brochures, badges en modellen tot een bedrag van 5.000 euro standaard meeverzekerd. Datzelfde geldt voor een persoonlijk kenteken. Ook dat is voor een bedrag tot 5.000 euro meeverzekerd op de polis. Uiteraard kunnen die bedragen desgewenst worden verhoogd.”

Geplaatst op

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Uw reactie toevoegen

Via onderstaand formulier kunt u uw reactie toevoegen.