Veelgestelde vragen – Oldtimer motor

Waar vind ik de meldcode?

Op het kentekenbewijs van uw motor kunt u de meldcode vinden. Deze is ook te achterhalen via het chassisnummer. De laatste 4 cijfers van het chassisnummer van uw motor zijn gelijk aan de meldcode.

Moet ik mijn motorfiets verzekeren als ik er niet op rijd?

Wanneer u niet op uw motorfiets rijdt of deze langdurig gestald staat bent u wettelijk verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Echter is er ook de mogelijkheid om het kenteken te schorsen bij het RDW. Wanneer het kenteken geschorst is vervalt de verzekeringsplicht. De kosten voor het schorsen van het kenteken zijn echter vaak hoger dan de jaarpremie van een WA-verzekering.

Wanneer is een motorfiets een oldtimer?

Bij het afsluiten van uw verzekering kijken we vooral naar het gebruik van uw motor. Klassieke motoren die recreatief gebruikt worden kunnen bij ons verzekerd worden voor het oldtimertarief.  Motoren waarmee veel kilometers gereden wordt en die niet droog gestald worden, zijn hiervoor niet bestemd. Heeft u meer vragen of wilt u graag even overleggen over uw motor? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. We staan u graag te woord.