Aanvullende dekkingen oldtimerverzekering

Ongevallen inzittenden

De ongevallen inzittenden verzekering keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de passagiers bij een ongeval. Deze dekking is vrij beperkt en daarom een stuk goedkoper in vergelijking tot de schadeverzekering voor inzittenden. De uitkeringen zijn vastgesteld in de polisvoorwaarden en hebben dus geen samenhang met de daadwerkelijk geleden schade.

Schadeverzekering inzittenden

In vergelijking tot de ongevallen inzittenden verzekering keert deze verzekering de geleden schade uit. Deze extra dekking is een stuk duurder in vergelijking tot de ongevallen inzittenden. De dekking is echter wel een stuk uitgebreider. Bij veel vergelijkers op internet is dit de enige aanvullende dekking waaruit kan worden gekozen.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Bij het enkel WA verzekeren van uw oldtimer keert de verzekeraar enkel de schade uit aan de tegenpartij. Dit houdt in dat indien u betrokken bent bij een schade, ook al bent u niet de schuldige, dat uw WA verzekeraar niet aan de slag gaat met uw schade. Met een rechtsbijstand dekking vangt u dit op. Daarnaast kunt u deze dekking ook gebruiken bij autospuiters bijvoorbeeld.

 

Taxatiewaarde

Verzekeringen zijn gebaseerd op het indemniteitsbeginsel, dit wil zeggen dat u schadeloos wordt gesteld bij een schade en er economisch niet rijker van wordt. Door uw oldtimer te verzekeren op basis van een vaste taxatiewaarde kunt u dit afvangen. Wij werken namelijk met taxatierapporten en taxatieclausules waardoor er niet wordt gekeken naar economisch voordeel, aangezien er bij aanvang is afgesproken welk bedrag wordt verzekerd.

Pechhulp

Veel pechhulpverzekeraars verzekeren liever geen oldtimers, vanwege het verhoogde risico op pech. Wij hebben echter onze adressen waar u uw oldtimer prima kunt verzekeren, zelfs met Europa dekking of een aanvullende dekking voor uw aanhangwagen. Bereken een pechhulp abonnement voor uw auto.