Dekkingen

WA

Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht uw auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat u verzekerd bent voor schade die uw auto aan een ander toebrengt, per gebeurtenis tot een bedrag van € 2.500.000,– voor materiële schade en tot € 6.000.000,– voor schade aan personen.

WA Beperkt Casco

WA aangevuld met:

  • Uw oldtimer wordt gestolen en niet meer teruggevonden.
  • Uw oldtimer raakt beschadigd door brand.
  • Tijdens storm valt een grote tak op uw oldtimer.
  • De ruit van uw oldtimer krijgt een ster-reparatie.
  • Tijdens een toerrit steekt plotseling een hert de weg over, dat u niet meer kunt ontwijken.

WA Volledig Casco

WA Beperkt Casco aangevuld met:

  • Door een stuurfout rijdt u met uw oldtimer een sloot in.
  • Tijdens het inparkeren rijdt u achteruit tegen een paaltje.
  • Iemand beschadigt opzettelijk uw oldtimer.

Dekkingsgebied

Uw oldtimer heeft een dekking alle EU landen en de landen rondom de Middellandse Zee, die ook op uw groene kaart staan. Kenmerkend voor de oldtimerverzekering is de beperking in het aantal kilometers per jaar. Bij overschrijding hiervan dient u dit te melden zodat uw verzekering wordt aangepast. Indien u  dit niet meldt heeft de verzekeraar de mogelijkheid om de schade aan u of aan de tegenpartij niet uit te keren.

Op uw groene kaart vindt u een overzicht van alle landen waar je autoverzekering dekking biedt door middel van een landencode. Ook staat er op de groene kaart in welke landen je verzekering niet geldig is (deze landen zijn dan doorgestreept).

747

Buiten de groene kaart?

Gaat u met uw oldtimer buiten de groene kaart landen richting Azië of Afrika? Dan kunt u aan de grens een WA-verzekering aanschaffen voor het betreffende land. Dit houdt dus in dat schade aan derden wordt vergoed. Wij kunnen uw auto casco verzekeren zodat ook schade aan uw eigen oldtimer is verzekerd. Zelfs het terughalen van de auto ná een ongeval behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u hierover het beste contact met ons opnemen!

Zeetransport?

Wilt u de oversteek maken en het zeetransport meeverzekeren? Ook daarin zijn wij u graag van dienst.

748
748

Aanvullende dekkingen

U kunt ongevallen inzittenden, schadeverzekering inzittenden en rechtsbijstand meeverzekeren bij een oldtimer verzekering.

Lees meer over de aanvullende dekkingen