Semi-oldtimers

Uitleg over de nieuwste verzekering: de semi-oldtimer verzekering. Er bestaat geen duidelijke definitie van de semi-oldtimer. Verzekeraars zien een semi-oldtimer als een auto die tussen de 10 á 25 jaar oud is. De Belastingdienst start de kwartregeling tot en met 31 december 1987. Auto’s van na deze datum komen niet in aanmerking voor de kwartregeling en zijn dus pas na 40 jaar wegenbelastingvrij. Iedere auto die bijna oldtimer is, wordt daarom een semi-oldtimer genoemd.

Een semi-oldtimerverzekering is goedkoper als een standaard autoverzekering, aangezien er vooral naar het bouwjaar wordt gekeken en het gebruik. Terwijl bij de gewone autoverzekering ook wordt gekeken naar de cataloguswaarde van toen en het aantal schadevrije jaren. De semi-oldtimerverzekering gaat veelal tot maximaal 10.000 kilometer per jaar. Hogere kilometrages zijn ook mogelijk, maar zijn op aanvraag.

Bereken uw premie
743
743

Voordelen semi-oldtimerverzekering

  • Hoe ouder uw auto, hoe lager de premie
  • Gemakkelijk vergelijken van uw semi-oldtimerverzekering
  • Een professioneel team wat u graag te woord staat.
  • Ook voor semi-oldtimers zonder kenteken.
  • 14 dagen bedenktijd

Bij oldtimer-verzekering.nl is het mogelijk om uw semi-oldtimer zowel WA, WA+ als Allrisk te verzekeren. Daarbij nemen wij als uitgangspunt veelal de taxatiewaarde in plaats van de dagwaarde. In sommige gevallen komt het voor dat er wel aanvullende beveiligingseisen nodig zijn vanuit de verzekeraar. Soms is een eenvoudig stuurslot voldoende en in andere gevallen is een alarm of GPS-systeem vereist. Indien dit het geval is nemen wij altijd ruim van tevoren contact met u op. Een professioneel adviseur staat graag voor u klaar om uw verzekeringsvragen te beantwoorden!

Semi-oldtimer verzekering informatie en service

Semi-oldtimer verzekering vergelijken

Vergelijk uw semi-oldtimer verzekering en sluit direct online uw semi-oldtimer verzekering voor uw semi-oldtimer af.

Premie berekenen

Informatie semi-oldtimerverzekering

Kom ik aanmerking?

Pechhulp voor uw semi-oldtimer

Speciaal voor semi-oldtimers bieden wij pechhulp waarbij u goed wordt geholpen bij pech.

Pechhulp voor uw semi-oldtimer