Auto verzekeren op taxatiewaarde

Bij bijna alle verzekeraars worden auto’s verzekerd op basis van cataloguswaarde en wordt er uitgekeerd op basis van dagwaarde. Vooral bij oudere auto’s kan de dagwaarde soms een flinke tegenvaller zijn bij een totaalverlies. Om dit te voorkomen is het mogelijk om uw auto te verzekeren op taxatiewaarde. Hierbij zet u de waarde van uw auto vast in een taxatierapport en houdt de verzekeraar zich aan deze waarde. Kortom bij totaalverlies, bijvoorbeeld diefstal, wordt de taxatiewaarde uitgekeerd minus eigen risico.

Via Oldtimer-Verzekering.nl kunt u iedere auto verzekeren op basis van taxatiewaarde, maar ook bijvoorbeeld herbouwwaarde. Er zijn verzekeraars die aangeven de auto te verzekeren op basis van taxatiewaarde, maar deze uiteindelijk niet uitkeren. Zo heeft Interpolis (Rabobank) en Univé een oldtimerverzekering die wel verzekerd op basis van taxatiewaarde, maar geen taxatieclausule in de polisvoorwaarden vermeld. Het gevolg hiervan is dat de verzekeraar altijd nog op basis van dagwaarde een schade kan afwikkelen. Let hier dus wel mee op.

Auto’s vanaf 10 jaar taxeren?

Alle gewone autoverzekeraars werken met dagwaardes welke in geval van schade kunnen tegenvallen. In 15 jaar wordt een auto uiteindelijk bijna niets meer waard, aldus de grote verzekeraars. Wij adviseren daarom bezitters van een bijzondere auto om deze na 10 jaar te laten taxeren. Bij sommige merken en type auto’s komt het tenslotte voor dat deze zelfs weer meer waard worden! Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan Porsche, wat de laatste jaren flink in waarde is gestegen ten opzichte van andere merken.

premie berekenen

Contactgegevens

Telefoon 073-6924831

Email reus@vlc-partners.nl

Bezoekadres

Statenlaan 8, 5223LA ‘s-Hertogenbosch

Postadres

Postbus 1999, 5200 BZ ‘s-Hertogenbosch

Heeft u vragen over uw auto verzekeren op taxatiewaarde?