3 bijzondere Ferrari oldtimers

9 augustus 2017

Besproken oldtimers

Gaat uw hart sneller kloppen bij alleen al het horen van de naam Ferrari? Ferrari oldtimers zijn wellicht de meest gewilde en geliefdste oldtimers ter wereld. Dit is mede te danken aan de kwaliteit, de rijke historie en het bijzondere karakter van deze auto’s. Daarom zetten wij 3 bijzondere oldtimer Ferrari ‘s op een rij om bij weg te dromen.

Ferrari 250 GTO (de duurste Ferrari)

We beginnen gelijk met waarschijnlijk de duurste Ferrari of zelfs duurste auto ter wereld. Dit model kwam begin jaren ‘60 op de markt met maar één doel: racen!

In die tijd kostte een Ferrari 250 GTO ongeveer 18.000 dollar. Ondanks dat de Ferrari 250 GTO oorspronkelijk bedoelt was voor GT races, werd de auto in praktijk toch voornamelijk gebruikt voor de openbare weg. Van de eerste serie zijn uiteindelijk 36 exemplaren gebouwd. Een paar jaar later verscheen de tweede versie met vooral enkele cosmetische aanpassingen. Hiervan zijn er slechts vier gebouwd.

In 2014 brak deze oldtimer alle records toen een Ferrari 250 GTO (eerste versie) werd geveild voor meer dan 52 miljoen dollar. De kans dat er binnenkort weer een exemplaar op de markt komt is helaas zeer klein. De gelukkig eigenaar van deze Ferrari vindt onder de motorkap een V12, 3.0 liter motor met 296 pk.

Ferrari Testarossa (de populairste Ferrari)

Misschien niet het duurste Ferrari model, maar wel een van de bekendste is de Testarossa. Dit model wordt ook wel het icoon van de jaren ‘80 genoemd.

Vooral de luchtsleuven aan de zijkanten (ook wel de eiersnijders genoemd) zijn kenmerkend voor dit model. Dankzij de bekende Amerikaanse serie Miami Vice is de Testarossa zo populair geworden. Van het model dat in 1984 op de markt werd gebracht zijn er uiteindelijk 7.177 exemplaren geproduceerd. Van alle Ferrari oldtimers is dit wellicht nog één van de meest betaalbare opties.

Onder de motorkap vindt u maar liefst 390 pk dankzij een V12 4,9 liter motor met 12 cilinders. Gedurende de jaren ‘80 heeft Ferrari wel nog wat aanpassingen gedaan aan de spiegels, omdat hier nogal wat klachten over binnen kwamen.

Ferrari Dino (de meest betaalbare Ferrari)

Dit is een naam die u ongetwijfeld vaak zult horen binnen de Ferrari wereld. Deze reeks Ferrari ’s met V6 motor zijn vernoemd naar de vroegtijdig overleden zoon van Enzo Ferrari.

Gedurende de jaren ‘60 en ‘70 bracht Ferrari diverse en zeer fraaie varianten op de markt, zoals de Dino 246 GTS, Dino 308 GT4 en Dino 246 GT. Met de opkomst van deze reeks begon er een nieuw tijdperk voor Ferrari, namelijk die van massaproductie. Het is tevens het begin van de samenwerking met Fiat.

De meeste Ferrari Dino exemplaren zijn voor Ferrari begrippen bescheiden modellen waarvan er relatief veel zijn geproduceerd. Het voordeel is dat deze Ferrari voor meer mensen betaalbaar is. Desondanks zijn het zeer fraaie modellen!

Als oldtimer-verzekeraar zien wij natuurlijk genoeg Ferrari ‘s voorbijkomen en kunnen wij u helpen bij het vinden van de juist oldtimer verzekering voor uw Ferrari. Bereken hier direct uw premie of vergelijk eenvoudig via onze website meerdere verzekeringen.

9 augustus 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen