3 bijzondere Porsche oldtimers

25 augustus 2017

Besproken oldtimers

Wie Porsche zegt denkt aan snelheid en karakter. Het Duitse automerk kent een lange en rijke historie met zowel pieken als dalen. Hoewel de hedendaagse modellen nog altijd ongekend populair zijn, hebben de Porsche oldtimers en youngtimers toch iets speciaals. Wij lichten in dit artikel 3 bijzondere Porsche oldtimers uit.

Porsche 356

De fundering van Porsche werd in 1931 gelegd toen Ferdinand Porsche zijn eigen bedrijf begon. Door de Tweede Wereldoorlog werden de plannen van Porsche voor de productie van een lichtgewicht compacte sportauto uitgesteld tot 1948. In dat jaar verscheen her eerste prototype van de Porsche 356 en daarmee de allereerste productieauto van Porsche.

Er zijn uiteindelijk ruim 76.000 exemplaren verkocht van deze reeks. Een zeer stijlvol model hiervan is de 356 Speedster. De eerste officiële opvolger was de 356 A, die werd  geproduceerd vanaf 1955 tot en met 1959 en een 1.3 liter motor had.

De Porsche 356 was absoluut geen scheurijzer, maar het feit dat deze Porsche nog niet die typische 911 uitstraling heeft maakt de auto toch gewild bij verzamelaars. Mede vanwege de historie van dit model is de prijs echter niet goedkoop. Wie een origineel wil bemachtigen dient al gauw €100.000,- mee te brengen.

839

Porsche 901 cabriolet (prototype)

Het sportwagentje is rood, het had eigenlijk een 911 cabriolet moeten worden en er is er slechts één van gemaakt.

Begin jaren zestig werd deze 901 gebouwd. Onder de motorkap vindt men een 2.0 liter zescilinder boxermotor die 130 pk levert. Het verhaal gaat dat Porsche dit model uiteindelijk niet heeft doorgezet, omdat men bang was dat deze niet zou voldoen aan de veiligheidseisen voor de Amerikaanse markt.

Wie deze unieke Porsche oldtimer wil bemachtigen moet helaas veel geduld en vooral veel geld hebben. Begin dit jaar is deze uiterst zeldzame auto geveild voor vermoedelijk meer dan een miljoen dollar tijdens een veiling door Sotheby’s.

840

Porsche 911 Targa

Een klassieker die absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken is de Porsche 911 Targa.

De productie van deze serie kwam in 1966 op gang en het is vooral de dakconstructie die dit model zo kenmerkend maakt. De dakconstructie maakte het namelijk mogelijk om te profiteren van de voordelen van een cabrio, terwijl er toch nog optimale veiligheid bij hoge snelheden wordt geboden.

Een model uit deze reeks die er echt uitspringt is de 911 Targa SC, geproduceerd tussen 1978 en 1983. Met 204 pk en een 3 liter motor onder de motorkap is dit zonder meer een fel beestje te noemen.

Buiten zijn prestaties om kennen de meeste Nederlanders de Targa natuurlijk van de vroegere Rijkspolitie. Vooral deze specifieke modellen zijn echte collectoritems geworden!

Wie kans wil maken op een Porsche 911 Targa dient bij een veiling toch al snel minimaal €80.000,- mee te brengen.

Uw Porsche oldtimer verzekeren?

Als oldtimerverzekeraar en specialist in het vergelijken van oldtimerverzekeringen zien wij ook vele bijzondere Porsche oldtimers voorbijkomen. Wij begrijpen daarom als geen ander hoe een goede oldtimerverzekering voor uw Porsche eruit dient te zien.

Bent u de trotse eigenaar van een Porsche oldtimer? Bereken dan hier direct uw premie of vergelijk via onze website eenvoudig meerdere oldtimerverzekeringen.

25 augustus 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen