4 Bijzondere Barn finds

26 april 2017

Besproken oldtimers

In een eerder gepubliceerd artikel over ‘Breakout sales’ zijn we ingegaan op de meest spraakmakende oldtimer veilingen. Dit zijn veilingen die de waarde van een merk, type of oldtimermodel voorgoed kunnen veranderen, waardoor jouw BMW M3 serie ineens twee keer zoveel waard wordt.  Nog spannender zijn zogenaamde ‘Barn finds’. Dit zijn zeer bijzondere en zeldzame oldtimers die jaren stof hebben verzameld in een oude schuur of garage en ontdekt worden door een zeer gelukkige opkoper.

Wij geven u graag een paar voorbeelden om bij weg te dromen.

1935 Mercedes-Benz 550K Caracciola

Dit model is wellicht een van de meest bijzondere uit de geschiedenis van het merk. De 550K Caracciola is in 1935 speciaal ontworpen en gebouwd voor racelegende Rudolf Caracciola. Tot groot verdriet van Mercedes staat de auto momenteel weg te rotten op een ‘junkyard’ ergens in Los Angeles. Mercedes heeft nog geprobeerd om een deal te sluiten met de huidige eigenaar van de auto, maar dit is helaas stuk gelopen. Mocht dit prachtexemplaar toch ooit op een veiling verschijnen, dan kan deze auto miljoenen gaan opbrengen.

989

1963 Aston Martin DB4 Convertible

Deze prachtige auto was ooit in het bezit van een professor werkzaam aan de Universiteit van Oxford. Hij verkocht deze Aston Martin in 1978 aan de nieuwe eigenaar die er grote plannen mee had. Hier is echter weinig van terecht gekomen en voor tientallen jaren heeft deze oldtimer in een garage gestaan. Toen de Aston Martin met maar 96.000 km op de teller weer te koop werd aangeboden op een veiling, leverde deze maar liefst 310.000 pond op.

990

1937 Bugatti Type 57S Atlante

Alweer zo’n fraai exemplaar met een bijzondere geschiedenis. De eerste eigenaar van deze auto was Earl Howe, de oprichter van ‘The British Racing Drivers Club’ (BRDC). Er zijn destijds maar 17 exemplaren vervaardigd van dit model. In 1955 werd de auto gekocht door Harold Carr, waarna de oldtimer in diens garage belandde en pas werd ontdekt door familie na zijn dood in 2007. In 2009 werd de Bugatti uiteindelijk weer verkocht voor 3 miljoen Britse ponden.

991

1962 Ferrari 250GTO

Uiteraard is deze lijst niet compleet zonder een Ferrari. In dit geval gaat het om een tragisch verhaal met een ‘happy end’. In 1972 is dit racemonster door een man uit Ohio gekocht. Hij zette de auto buiten in een veld en heeft hem vervolgens jarenlang laten verwaarlozen. Dit tot groot ongenoegen van Ferrari verzamelaars. Zelfs racecoureur Innes Ireland probeerde de auto te redden door de man een goed bod te doen, maar helaas zonder succes. Uiteindelijk werd de auto in 1986 toch verkocht aan een Zwitser die de auto met veel liefde heeft gerestaureerd. Mocht deze Ferrari 250 GTO ooit weer op een veiling terecht komen, dan kan deze oldtimer miljoenen opbrengen.

992

Uw eigen Barn find

De kans dat u zelf ooit zo’n vondst doet is natuurlijk klein. Echter worden vandaag de dag worden nog steeds bijzondere oldtimer modellen aangeboden op veilingen, zoals via Catawiki. Mocht u toch zo’n geluksvogel worden, vergeet dan niet om uw oldtimer goed te verzekeren.

26 april 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen