5 Bijzondere en toch betaalbare oldtimers

24 april 2017

Besproken oldtimers

Wie droomt er niet weg bij de mooiste klassieke Ferrari ’s, Aston Martins of Porsches. Voor soms miljoenen euro’s gaan modellen van deze merken onder de hamer tijdens veilingen. Voor de meeste oldtimer liefhebbers zijn deze prijzen echter niet haalbaar. Wie echter verder zoekt komt er al snel achter dat er desondanks zeer fraaie oldtimers op de markt zijn tegen zeer vriendelijke prijzen.

Bovendien kan een betaalbare oldtimer uiteindelijk ook veel meer waard worden. Daarom hebben wij 5 fraaie oldtimers uitgelicht voor een ‘leuke’ prijs.

De Alfa Romeo Alfasud

Dit pittige model is in 1972 op de markt gebracht en was een ware revolutie voor het kleinere autosegment in de jaren ‘70. De voorwielaandrijving van deze oldtimer staat vandaag de dag nog steeds bekend als een van de beste in z’n klasse. In 1984 werd de Alfasud uit productie gehaald en sindsdien zijn er ongekend veel modellen verdwenen of weggeroest. De Alfasud is hierdoor redelijk zeldzaam geworden. Op dit moment worden ze verkocht voor €1.000,- tot €1.500,-.

784

Fiat 126

Deze oldtimer mag je wellicht tot één van de kleinste automodellen ter wereld rekenen. Als opvolger van de succesvolle Fiat 500 werd de Fiat 126 in 1972 op de markt gebracht. Net als bij de Fiat 500 uit dezelfde periode, zit de motor achterin alleen net even krachtiger. Ondanks dat het een Fiat betreft werd de 126 voornamelijk in Polen gebouwd en kreeg later daarom de (bij)naam Fiat Polski. Een gebrek aan ruimte in uw garage kan in dit geval geen excuus zijn, maar de actuele verkoopprijs ook niet. Meer dan €700,- hoeft u niet neer te leggen voor een Fiat 126.

785

Mercedes-Benz W123

Dit model mocht natuurlijk niet ontbreken. In productie genomen tussen 1976 en 1985, was de Mercedes W123 een ware hit. De auto lijkt gebouwd te zijn om eeuwig mee te gaan, waardoor je ze ook vandaag de dag nog regelmatig op de weg tegenkomt. De W123 is met zijn omvang niet alleen praktisch in gebruik, maar biedt ook optimaal rijcomfort. Doordat deze oldtimer nog vrij veel voorkomt kun je dit model voor €1.500,- tot €3.000,- op de kop tikken.

786

Saab 900

Een gewaardeerd en daarom gemist merk maakt Saab oldtimers steeds populairder. De Saab 900 series heeft een uniek ontwerp en werd vanaf 1979 in productie genomen. Het schijnt dat de vorm van het dashboard is geïnspireerd op de cockpit van een vliegtuig. Voor wie bovendien veel rijplezier van zijn oldtimer wil hebben, is dit model zeker aan te raden! Voor enkele honderden tot €2.000 euro worden ze op dit moment verkocht. Gezien de recent tragische afloop van het merk Saab, zou dat in toekomst wel eens kunnen veranderen.

787

Citroen GS

Voor wie de Citroen DS of SM buiten bereik is, zou de Citroen GS een zeer goed alternatief kunnen zijn. Tussen 1970 en 1986 zijn er zo’n 2,5 miljoen auto’s van dit model op de markt gebracht. Kenmerken zijn het centraal hydraulisch systeem, voorwielaandrijving, luchtgekoelde motor en niet te vergeten het gestroomlijnde design. De enorme ruimte maakt de GS praktisch in gebruik, maar een snelheidsmonster is het zeker niet. Voor wie tegen een leuke prijs een echte Citroen oldtimer wil rijden kan voor €5.000 tot €6.000 zijn slag zijn, hoewel het de vraag is of deze oldtimer nog lang zo betaalbaar blijft.

788

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van fraaie en bijzondere betaalbare oldtimers. Bent u zelf net de trotse eigenaar geworden van een oldtimer of heeft dit overzicht u op ideeën gebracht? Vergeet uw oldtimer dan niet te verzekeren.

24 april 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen