De meest verkochte Volkswagen modellen uit de geschiedenis

23 januari 2018

Besproken oldtimers

Volkswagen wordt vaak geroemd om zijn degelijkheid en nog altijd is het automerk ongekend populair. Zowel de huidige modellen als de oldtimers van Volkswagen worden gebouwd om eeuwig mee te kunnen gaan. In dit artikel lichten wij daarom de meest verkochte Volkswagen modellen aller tijden uit.

Het ontstaan van Volkswagen kent een enigszins duister randje. Ferdinand Porsche kwam in 1922 met het idee om een betaalbare auto op de markt te brengen. Helaas hadden merken als Mercedes-Benz en het toenmalige Austro-Daimler weinig interesse om dit idee gestalte te geven.

Vervolgens was het niemand minder dan Adolf Hitler die Porsche opdracht gaf om ‘de auto voor het volk’ met staatsgeld te ontwikkelen, waardoor de Volkswagen Kever het licht zag. Uiteindelijk zorgde de bouwkwaliteit in combinatie met de betaalbaarheid ervoor dat het automerk ook na de oorlog  sterk door kon groeien. Zowel de nieuwe modellen als oldtimers van Volkswagen zijn daarom nog steeds zeer in trek.

Volkswagen Kever

Het allereerste Volkswagen-model is de Kever. Deze naam heeft het model te danken aan zijn vorm. Tussen 1938 tot 2003 werd de Kever geproduceerd. Met meer dan 20 miljoen auto’s heeft dit model meerdere productierecords verbroken en is het ook het langst geproduceerde model ooit geweest.

Vanaf het begin tot 1967 werd het typ 1 model gebouwd en zijn in deze periode diverse verbeteringen doorgevoerd, waardoor in de jaren ‘50 bijvoorbeeld het ‘ovaaltje’ op de markt kwam. Deze naam heeft het Kever-model te danken aan het ovaalvormige achterraam.

De jaren ‘70 brachten de grootste veranderingen teweeg voor de Kever door de introductie van de ‘SuperBeetle’. Hieronder vielen series als de 1302 en 1303 (cabriolet). Deze modellen konden sneller, hadden een kleinere draaicirkel en twee keer zoveel bagageruimte. Ook werd de voorruit groter gemaakt voor beter zicht.

In 2003 werd uiteindelijk het laatste exemplaar van de Kever gebouwd.

841

Volkswagen Transporter

In de volksmond wordt de Volkswagen Transporter ook wel het ‘Volkswagen busje’ genoemd. Het eerste model, de T1, werd in 1950 voor het eerst in productie genomen. Het model dat echter veruit het populairst is onder met name oldtimer verzamelaars is de Typ2. In de jaren ’60 en ‘70 werd dit model door mensen omgedoopt tot het ‘hippiebusje’. Deze Volkswagen bus wordt vandaag de dag  nog veel gebruikt als foodtruck.

Het is dankzij de degelijke bouw en ongekende ruimte dat de Volkswagen Transporter nog altijd populair is en we inmiddels bij de T6 productieserie zijn aanbeland.

842

Volkswagen Golf

De Golf werd in 1974 voor het eerst geïntroduceerd en is het meest geproduceerde Volkswagen-model ooit. De komst van dit model kwam in een tijd waarin Volkswagen in financieel zwaar weer verkeerde. Men kan daarom oprecht spreken dat de Golf het automerk van de financiële ondergang heeft gered.

De eerste variant is de Golf-I met 50 tot maximaal 70pk onder de motorkap. Voor de racemonsters werd in 1975 de Golf-I GTI op de markt gebracht met 110pk en een topsnelheid van 182 km/h.

In 1983 kwam de tweede generatie Golf op de markt, waarbij vooral het rijcomfort sterk verbeterde. In 2007 rolde de 25 miljoenste Golf van de band en ook vandaag de dag is het model nog steeds ongekend populair.

843

Oldtimerverzekering voor uw Volkswagen

Bent u de trotse eigenaar van een Volkswagen oldtimer? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren tegen schade en diefstal. Als specialist in oldtimerverzekeringen weten wij precies welke verzekering het beste bij uw oldtimer past, zonder dat u onnodig hoge premies betaalt. Bereken daarom hier direct uw premie.

23 januari 2018

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen