De collectietimer verzekering – Eén polis voor uw complete oldtimerverzameling

18 maart 2021

Verzekeren en financieel

Een oldtimer goed verzekeren vraagt altijd om maatwerk met een zorgvuldig samengestelde polis. Wanneer u in het bezit bent van meerdere oldtimers, kan dit ervoor zorgen dat u het overzicht over alle polissen verliest. Met de collectietimer verzekering brengt u uw gehele oldtimercollectie onder in één overzichtelijke polis én bespaart u op uw premie.

In tegenstelling tot een standaard autoverzekering, werkt een oldtimerverzekering met unieke voorwaarden en premieopbouw die alleen van toepassing zijn op auto’s met het oldtimerpredicaat. Zo vindt de waardebepaling voor een oldtimerverzekering plaats aan de hand van een taxatie. Bovendien kan de actuele waarde van een oldtimer als gevolg van een restauratie of door marktwerking veranderen en is in sommige gevallen zelfs een hertaxatie nodig.

928

Maar hoe zit dat wanneer u over een oldtimerverzameling beschikt? Moet u dan voor elke oldtimer een eigen polis laten opstellen? En oldtimers waarmee u (bijna) nooit rijdt maar als beleggingsobject aanhoudt, zijn die ook verzekerd? Daarvoor biedt de Collectietimer verzekering uitkomst.

Bijzondere verzekeringsvoorwaarden

Voor een oldtimerverzekering wordt er doorgaans vanuit gegaan dat u hier minstens 5.000 kilometer per jaar mee rijdt. Dit verhoogt natuurlijk ook het risico op schade of pech onderweg. Dergelijke risico’s worden daarom meegenomen in de premieopbouw.

Voor een oldtimerverzameling kan de situatie heel anders zijn. De meeste van deze oldtimers komen zelden tot nooit op de weg en worden vooral als beleggingsobject aangehouden. Sommige oldtimers hebben zelfs een slapend of buitenlands kenteken.

Uiteraard wilt u ook uw beleggingsobjecten verzekeren tegen diefstal of brand, maar geen onnodig hoge verzekeringspremie betalen. Dit gaat immers ook ten kosten van uw beleggingsrendement. De collectietimer verzekering is beter afgestemd op die situatie.

Waarom een collectietimer verzekering?

Hieronder hebben wij alle voordelen van de collectietimer verzekering voor u op een rij gezet:

  • Al uw oldtimers vallen binnen één overzichtelijke polis
  • U bespaart op uw verzekeringspremie
  • Ook geschikt voor buitenlandse oldtimers en restauratieprojecten
  • Verzekeren op basis van chassisnummer is ook mogelijk
  • Gunstige voorwaarden en geen onredelijk strenge veiligheidseisen
  • De collectietimer verzekering wordt aangepast aan uw situatie

Voor een collectietimer verzekering worden alle betreffende oldtimers verzekerd op basis van taxatiewaarde. Zo kunnen er achteraf geen discussies ontstaan.

Meer dan alleen een oldtimerverzekering

Sommige oldtimers bevatten ook memorabilia die minstens zo zeldzaam en waardevol kunnen zijn als de klassieker zelf. Denk bijvoorbeeld aan brochures, badges of modelauto’s. Via ons kunt u ook deze memorabilia meeverzekeren voor een standaardbedrag van €5.000,-. Hetzelfde principe geldt voor originele reserveonderdelen van de oldtimer.

Bezit u naast uw oldtimerverzameling ook kunstobjecten? Ook dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden om uw kunst binnen hetzelfde verzekeringspakket op te nemen.

Uitsluitend maatwerk voor uw oldtimerverzameling

Als specialist in het verzekeren van oldtimers en oldtimerverzamelingen helpen wij u graag bij het samenstellen van uw collectietimer verzekering. Daarnaast denken wij graag met u mee over zaken als beveiliging, stalling en onderhoud.

Onze collectietimer verzekering is volledig maatwerk, zodat u profiteert van de beste voorwaarden tegen de scherpste premie.

18 maart 2021

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen