De leukste tv-series voor oldtimer liefhebbers

26 november 2018

In het nieuws

Als liefhebber zijn wij dol op alles wat met oldtimers te maken heeft. Daarom hebben wij voor u de leukste tv-series verzameld voor petrolheads die maar geen genoeg kunnen krijgen van mooie klassiekers.

Speciaal voor de wintermaanden, waarin het vaak te koud is om lekker te kunnen toeren en uw oldtimer daarom in de winterstalling staat, hebben wij voor u een aantal autoprogramma’s geselecteerd. Met sommige programma’s zoals TopGear bent u waarschijnlijk al bekend, maar er zijn nog voldoende onontdekte parels. En wie weet doet u nieuwe inspiratie op!

Car Masters (From rust to riches)

In deze Amerikaanse serie werkt een team van autofanaten aan het opknappen en verkopen van de meest bijzondere en spraakmakende klassiekers. Van bizarre racetrucks tot prachtige Amerikaanse bolides, uiteraard voorzien van de nodige Amerikaanse hysterie. Het eerste seizoen van Car Masters is te vinden op Netflix.

Chasing Classic Cars

Op Discovery Channel wordt momenteel Chasing Classic Cars uitgezonden. In deze mooie serie gaat oldtimerfanaticus Wayne Carini op zoek naar vooral zeldzame klassiekers. Veel van deze oldtimers worden opgeknapt en weer doorverkocht op veilingen, maar Wayne beschikt zelf ook over een indrukwekkende verzameling. Chasing Classic Cars wordt dagelijks uitgezonden.

The Grand Tour

De presentatoren van The Grand Tour zult u ongetwijfeld nog herkennen van het BBC-programma TopGear. Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May gaan in dit programma weer bijzondere avonturen aan, waarin een breed spectrum aan voertuigen de revue passeert. De eerste twee seizoenen van The Grand Tour kunt u bekijken op Amazon Prime.

Misfit Garage

Wederom een Amerikaanse serie over het restaureren en opknappen van oude klassiekers. Misfit Garage laat het dagelijkse leven zien van de monteurs van Fired up Garage en de bijzondere projecten die zijn mogen uitvoeren. Naast autoliefhebbers is deze serie ook geschikt voor wie graag naar realityprogramma’s kijkt. Misfit Garage is momenteel te zien op Discovery Channel.

Megafactories

In het indrukwekkende programma Megafactories krijgt u een kijkje in de keuken bij de meest bijzondere fabrieken en productieprocessen ter wereld. Hoewel deze serie een breed scala aan onderwerpen behandelt komt met name de automotive sector geregeld hierin terug. Zo is er bijvoorbeeld een aflevering over de fabriek van Ferrari. Megafactories wordt momenteel uitgezonden op National Geographic.

Voor wie even genoeg heeft van tv kijken zijn er natuurlijk ook tal van interessante autotijdschriften te verkrijgen, zoals de Autovisie klassiekers editie of Autoweek Classics.

Mist u nog een tv-serie in dit overzicht? Laat uw suggestie dan in een reactie hieronder weten!

Uw oldtimer verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een oldtimer of oldtimerverzameling, maar bent u niet tevreden over uw huidige oldtimerverzekering? Via onze website leest u alles over onze oldtimerverzekering en kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken. Ook kunt u natuurlijk direct online en geheel vrijblijvend uw premie berekenen.

26 november 2018

In het nieuws

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen