De Maserati A6 1500 viert zijn 75e verjaardag

4 mei 2022

Besproken oldtimers

Regelmatig belichten wij in onze blogartikelen opvallende klassiekers die een respectabele mijlpaal hebben bereikt. Dit keer duiken we dieper de geschiedenisboeken in van een wel heel bijzondere Maserati die dit jaar zijn 75-jarige jubileum mag vieren, namelijk de Maserati A6 1500.

Samengekomen vanwege hun enorme passie voor auto's en motoren richten vier broers op 1 december 1914 het Italiaanse merk Maserati op. Hun creativiteit, enthousiasme en specialisme creëerden het fundament voor wat later uitgroeide tot een internationaal gevestigde grootheid in de auto-industrie.

Sinds de oprichting speelt Maserati in toenemende mate een belangrijke rol in de ontwikkeling van de auto dankzij continue innovatie. Daarbij is Maserati er bij de ontwikkeling van zijn auto’s in geslaagd om de Italiaanse traditie te waarborgen én in te spelen op de tijdgeest. Dit heeft erin geresulteerd dat Maserati diep geworteld is in de Italiaanse traditie en niet meer valt weg te denken uit de auto-industrie.

Het verhaal achter de Maserati A6 1500

De ontwikkeling van A6 1500 werd al in 1941 gestart door de gebroeders Maserati. Het zou Maserati’s eerste productieauto voor de weg worden. De ontwikkeling werd echter stopgezet doordat Maserati de prioriteit verlegde naar de productie van oorlogsmateriaal.

Maserati voltooide de ontwikkeling van de A6 1500 zodoende pas na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In maart 1947 was het eindelijk zo ver en lanceerde Maserati op de Autosalon van Genève de eerste Gran Turismo in de geschiedenis - de Maserati Tipo A6, beter bekend als de A6 1500 Gran Turismo.

De bolide werd met veel enthousiasme onthaald door de pers en het publiek. En al dat enthousiasme was niet zonder reden - wat betreft sportiviteit en elegantie zijn er maar weinig auto’s die dat beter weten te belichamen dan de Maserati A6 1500.

De bolide stond voor een nieuwe klasse van luxeauto's, een auto waarin het allerbeste en nieuwste op het gebied van technologie en design door Maserati was ontwikkeld.

Technische specificaties Maserati A6 1500

De Maserati A6 1500 had een 1.500 cc 6-cilinder motor die - afhankelijk van de configuratie - 65 tot 90 pk leverde. De lichtgewicht carrosserie hield het gewicht ruim onder de 1000 kg.

Het eerste chassis werd gebouwd door Pininfarina. Dit prototype was een tweedeurs, tweezits berlinetta met een taps toelopende cabine. Er zijn in totaal 139 exemplaren geproduceerd en om die reden is de Maserati A6 1500 een uiterst zeldzaam verzamelobject. 

De bolides zijn de laatste jaren nauwelijks van eigenaar gewisseld, dus een schatting is lastig te maken. Toch legt u voor een Maserati A6 1500 uit de beginperiode al snel zo’n € 600.000 neer.

Uw Maserati verzekeren?

Oldtimer-verzekering is gespecialiseerd in het verzekeren van Maserati oldtimers en helpen u graag bij het vinden van een geschikte verzekering voor uw klassieker. 

Bent u de trotste eigenaar van een moderne Maserati sportwagen? Dan verwijzen wij u graag door Sportwagen-verzekering.nl.

4 mei 2022

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen