Op onze hotlist: De Mazda MX-5 Miata

24 september 2018

Hotlist

Met de komst van de jaren negentig bracht Mazda een ontzettend leuke en vlotte roadster op de markt. De Mazda MX-5 Miata was van meet af aan geliefd onder liefhebbers van sportieve cabrio’s. Vooral de afgelopen twee jaar lijkt het erop dat deze auto een populaire oldtimer is geworden voor verzamelaars en daarom momenteel in waarde stijgt.

De basisuitvoering van de Mazda MX-5 Miata was ook écht heel erg basis. Dit model doet het zonder airconditioning, stuurbekrachtiging en de ramen moeten gewoon met de hand omlaag worden gedraaid.

Later werden deze luxes als optie aangeboden, maar de MX-5 Miata is nooit een auto van de technische poespas geworden. Dit had en heeft als groot voordeel dat er ook weinig stuk kan. Sowieso staat deze auto bekend om zijn minimale onderhoudskosten en lange uithoudingsvermogen. De kans is daarom groot dat een MX-5 Miata van ruim 20 jaar oud nog in prima staat verkeerd.

MX-5 Miata in balans

De eerste Mazda MX-5 Miata uit 1990 had een 1.6 liter motor die goed was voor circa 125 pk. De auto staat vooral bekend om zijn uitstekende wegligging en optimale stuurgedrag. De achterwielaandrijving weet het bescheiden gewicht van nog geen 1.000 kilo prima in balans te houden.

In eerste instantie was de MX-5 Miata alleen in het rood verkrijgbaar. Later verschenen er ook andere kleurenopties. Wie dus een onderhoudsvriendelijke en sportieve roadster voor een prettige prijs zoekt zou wel eens bij de Mazda MX-5 Miata kunnen uitkomen.

Bent u al de trotse eigenaar van een youngtimer of oldtimer, maar zoekt u nog een geschikte verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

Bron uitgelichte afbeelding: Wikimedia Commons

24 september 2018

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen