De mooiste automusea die u gewoon vanuit huis kunt bezoeken

23 maart 2020

In het nieuws

Door het coronavirus zijn alle evenementen afgelast en sluiten musea wereldwijd hun deuren. Een aantal automusea zijn op virtuele wijze alsnog toegankelijk. Zo kunt u veilig vanaf de bank in uw woonkamer gratis een bezoek brengen aan deze indrukwekkende automusea.

Begin dit jaar stond de evenementenagenda bomvol interessante gebeurtenissen voor liefhebbers van oldtimers, maar door het coronavirus kan daar helaas in ieder geval voor de komende maanden een streep doorheen.

Uiteraard zijn er nog genoeg auto-gerelateerde activiteiten waarmee u de tijd kunt verdrijven, zoals onderhoud plegen aan uw eigen oldtimer, autotijdschriften lezen en tv-series kijken bijvoorbeeld. Daar komt nu een nieuwe optie bij, namelijk virtueel een bezoek brengen aan een oldtimermuseum! De virtuele tours zijn bovendien gratis en u heeft alle ruimte om de pronkstukken rustig te bekijken.

Porsche Museum

Het Porsche Museum in Stuttgart Zuffenhausen staat te boek als een van de beste automusea wereldwijd. Hier vindt u de meeste iconische Porsches van alle generaties. Ook als u niet per se een Porsche fan bent is de collectie het bekijken waard.

Hoewel het fysieke museum nu gesloten is kunt u alsnog deelnemen aan een virtuele rondleiding.

850

Mercedes-Benz Museum

Het museum van Mercedes-Benz is niet alleen van buiten imposant door zijn karakteristieke architectuur, hetzelfde gaat op voor de omvangrijke collectie Mercedes-Benz auto’s die binnen staat. Van oldtimers tot moderne racemonsters en zeldzame prototypes staan tentoongesteld.

Nu het museum gesloten is kunt u ook hier gebruik maken van de virtuele tour, zijn er tal van tentoonstellingen op YouTube te vinden en kunt u het museum met een VR-bril zelfs in 360 graden bekijken.

Museo Lamborghini

Bent u meer een liefhebber van Italiaanse oldtimers? Dan mag u natuurlijk niet het Museo Lamborghini missen.

Uiteraard houdt het fysieke museum, gelegen in een van de zwaarst getroffen landen, zijn deuren voorlopig dicht. Met behulp van Google Streetview is het desondanks mogelijk om deze Italiaanse stalen rossen virtueel te bewonderen.

851

Museo Ferrari

Even verderop in Italië vindt u het museum van Ferrari. Ook hier kunt u zich virtueel vergapen aan een indrukwekkende collectie oldtimers en auto’s uit de racerij.

Ferrari beschikt bovendien zelfs over twee musea, Vlakbij de fabriek in Maranello en in Modena. Beide musea kunnen eveneens met behulp van Google Streetview virtueel worden bezocht.

Petersen Automotive Museum

U kunt ook het wereldberoemde Peterson Automotive Museum in de Verenigde Staten virtueel bezoeken. De indrukwekkende collectie bevat oldtimers van de meest uiteenlopende merken. Hier vindt u ook diverse iconische klassiekers die in beroemde speelfilms hebben geschitterd.

Wederom met behulp van Google Streetview kunt u al deze exemplaren bewonderen. Voor slechts $3 kunt u zelfs deelnemen aan een virtual livestream tour, welke wordt verzorgd door collectiemanager Dana Williamson.

Lane Motormuseum

Voor liefhebbers van opvallende kleine oldtimers is een virtuele tour door het Amerikaanse Lane Motormuseum wellicht de moeite waard.

De collectie bestaat onder andere uit spraakmakende Franse klassiekers, diverse zogenoemde microcars en zelfs een Dymaxion uit 1933. Een oldtimercollectie met humor die u met Google Streetview kunt bekijken.

Nog meer virtuele oldtimer musea

Naast de bovenstaande musea zijn er nog veel meer automusea die hun virtuele deuren hebben geopend voor het publiek:

Hoewel een virtuele tour natuurlijk niet gelijkstaat aan het daadwerkelijk rondlopen in een museum, waarderen wij als oldtimerliefhebbers dit initiatief ten zeerste! Hopelijk kunt ook u zich hiermee vermaken in deze bijzondere tijden. Mist u nog een virtuele tour in een automuseum? Laat het ons dan gerust weten!

23 maart 2020

In het nieuws

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen