Deze oldtimers vieren dit jaar hun jubileum

28 februari 2022

Besproken oldtimers

Geregeld delen wij op onze blog bijzondere en opvallende klassiekers met u. Dit keer besteden wij aandacht aan vier leuke oldtimers die in 2022 hun jubileum vieren. Wellicht staat uw eigen oldtimer in de rijtje of doet u hiermee inspiratie op voor de aankoop van uw volgende klassieker.

Elk jaar besteden wij aandacht aan klassiekers die hun mijlpaal als youngtimer of oldtimer bereiken. Dit keer zetten we klassiekers die al lang en breed hun oldtimerpredicaat hebben behaald, maar dit jaar wel een bijzonder jubileum vieren.

Renault 5 (50 jaar)

De Renault 5 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1972. Met de pakkende reclameslogan “Bonjour, ik ben de Renault 5 en ik word ook wel de Supercar genoemd!” kreeg de Fransoos de handen op elkaar. Wat deze oldtimer zo bijzonder maakt is de vormgeving en dan met name de beschermplaten, die gemaakt zijn van gewapend polyester.

Als vijfdeurs was de Renault 5 niet alleen lekker vlot gelijnd, maar ook nog eens een praktische stadsauto voor het hele gezin. In totaal zijn er wereldwijd zo’n 7,3 miljoen exemplaren verkocht. In onze ogen blijft dit een leuke jaren zeventig klassieker die dit jaar vijftig kaarsjes mag uitblazen. 

1086

BMW 1500 Neue Klasse (60 jaar)

De BMW 1500 Neue Klasse, oftewel de ‘nieuwe klasse‘, viert dit jaar alweer zijn zestigste verjaardag. De 1500 was de eerste van de ´Neue´ klasse en ontworpen als een vijfpersoonsauto.

In 1961 werd de BMW 1500 Neue Klasse voor het eerst geïntroduceerd op de IAA van Frankfurt. De productie van de 1500 startte echter pas in 1962. Deze BMW heeft een aangemeten M10 blok en een 1499 cc motor, die met een bovenliggende nokkenas en een aluminium kop een vermogen levert van een destijds behoorlijke 80 pk. Een sportieve BMW-oldtimer die absoluut niet op dit lijstje mag ontbreken.

1085

Opel Kadett A (60 jaar)  

De Opel Kadett verscheen precies zestig jaar geleden op de markt als een compacte gezinswagen. Dit praktische “Kadett-je” moest de strijd aangaan met de Volkswagen Kever. Waar de Kever niet in excelleerde werd door Opel in dit model wel toegepast.

De Opel Kadett A heeft een stille, watergekoelde motor voorin liggen met een laag verbruik. Daarnaast beschikt de Opel over een voor die tijd goedwerkende verwarming plus flinke kofferbakruimte. Ook is de Kadett A met zijn korte eerste en tweede versnelling in het stadverkeer behendiger dan de Kever. Een van de weinige minpunten van deze klassieke Opel is de zijwindgevoeligheid.

De Opel Kaddet A was in twee uitvoeringen leverbaar; de standaard en de luxe-uitvoering. De luxe-uitvoering was te herkennen aan de fraaie gril, tweekleurig interieur, klokje in het dashboard, tapijt en indien gewenst een tweekleurenlak.

1087

Mercedes S-klasse W116 (50 jaar)

De S-klasse W116 behoorde in zijn tijd tot de topklasse van Mercedes-Benz en wordt ook wel de superklasse genoemd. Deze Mercedes werd voor het eerst geïntroduceerd op 25 september 1972.

De W116 was destijds het eerste S-serie model van Mercedes. De S-klasse W116 was verkrijgbaar als S, SE en SEL. S staat voor ´sedan´, E voor ´Injectiemotor´ en L voor ´Lang´. De wielbasis van de SEL is 10 centimeter langer dan de andere versies. Ook werd de serie geleverd met vier benzinemotoren in vijf vermogensuitvoeringen.

Deze Mercedes-oldtimer was een groot succes en de 450 SE werd in 1974 als enige Mercedes ooit verkozen tot auto van het jaar. Dit was te danken aan zijn kwaliteiten op het gebied van veiligheid, rijcomfort en prestaties. Afhankelijk van de aandrijving heeft deze Mercedes een topsnelheid van 185 tot 225 km/u. Van de W116 zijn er uiteindelijk 473.035 exemplaren gebouwd.

1088

Ongeacht de leeftijd van uw oldtimer mag een goede oldtimerverzekering natuurlijk nooit ontbreken! Mist u nog een oldtimer jubileum in dit overzicht? Laat het ons dan weten.

28 februari 2022

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen