Ford Mustang oldtimers blijven geliefd

15 september 2017

Besproken oldtimers

Van alle oldtimers is de Ford Mustang waarschijnlijk de meest tijdloze variant. Van meet af aan was deze auto direct geliefd in Amerika en uiteindelijk ook binnen Europa en Nederland. Vandaag de dag zijn Ford Mustang oldtimers nog steeds ongekend populair. Daarom lichten wij in dit artikel een paar prachtexemplaren uit.

Op 17 april 1964 was de allereerste Ford Mustang een feit. De naam Mustang is overigens afgeleid van een gevechtsvliegtuig met de naam P-51 Mustang. Uiteraard de perfecte inspiratie voor de stoere en krachtige auto die de Ford Mustang zou worden. Vanaf de jaren ‘60 werd de Ford Mustang ook in Nederland verkocht en zelfs geassembleerd in de Nederlandse Fordfabriek te Amsterdam.

De populariteit is eveneens te danken aan het feit dat de Ford Mustang in tal van bekende films heeft mogen schitteren. Van de eerste James Bond tot de huidige Fast & The Furious films.

Ford Mustang 1964 – 1965

Een van de eerste Mustang modellen die tussen 1964 en 1967 werd geproduceerd wordt ook wel model 64 1/2 genoemd. Beschikbaar met een V6, welke goed was voor 102 pk of een V8 met 166 tot zelfs 212 pk.

Het uiterlijk van dit model heeft direct de basis gelegd voor alle andere toekomstige Ford Mustang modellen. Vandaag de dag is dit type bijzonder populair bij verzamelaars en andere Mustang liefhebbers.

870

Ford Mustang 1967 – 1973

In 1967 was het tijd voor een nieuw ontwerp van de Ford Mustang, hoewel het typische karakter prima behouden bleef. In deze periode kwamen de bekende ‘muscle cars’ op de markt. De focus kwam vooral op de kracht en het vermogen te liggen, waarbij de modellen onder andere een zeer grote cilinderinhoud  kregen.

Populaire modellen uit deze lichting waren bijvoorbeeld de:

  • Mustang 428 Cobra Jet (1968)
  • Mustang Mach I (1969)
  • Mustang 429 Boss (1969)

De 428 Cobra springt er in dit geval uit als wellicht (een van) de snelste Ford Mustang modellen uit de geschiedenis. Dit model bevatte een krachtige V8 met maar liefst 340 pk! Daarnaast was en is het ook nog eens een prachtige oldtimer om te zien!

871

Ford Mustang II & III 1974 – 1993

Met het uiterlijk van de vroege tweede generatie Ford-modellen leek deze generatie nog het meest op de 1965 voorganger.

Het belangrijkste doel was om de auto betaalbaar te houden voor het grote publiek. Voor begin jaren ‘70 was dit ook nog deels de nasleep van de oliecrisis. In 1976 kwam Ford met de Cobra II en werd de auto weer zowel van binnen als buiten gestyled voor stoere jongens en meisjes met uiteraard dat typische Ford Mustang karakter.

872

Uw Ford Mustang verzekeren?

Vandaag de dag brengt Ford nog steeds nieuwe Mustang modellen op de markt, maar voor velen hebben vooral de oldtimer modellen nog altijd de voorkeur. Als specialist in oldtimer verzekeringen zien wij ook met enige regelmaat prachtige Ford Mustangs voorbij komen en weten wij als geen ander hoe u deze beauty het beste kunt verzekeren.

Bereken daarom direct via onze website uw premie of vergelijk eenvoudig de populairste oldtimer verzekeraars.

15 september 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen