Future Classic – Nissan Skyline

2 september 2019

Hotlist

In dit artikel richten wij onze aandacht op een absolute Japanse parel, de Nissan Skyline. De populariteit van deze auto groeit aanzienlijk onder met name jongere millennials. In onze ogen een terechte ontwikkeling, want voor relatief weinig geld rijdt men in een zeer vlotte en degelijke sportwagen.

Dat juist de generatie Y, die opgegroeide tussen 1980 en 2000, fan is van deze klassieker in opkomst vinden wij niet zo vreemd. De zeer sportieve Nissan Skyline schitterde namelijk op het witte doek in populaire films als ‘Fast & The Furious’. Ook in beroemde videogames zoals Gran Turismo is de Skyline terug te zien.

De Skyline wordt ook wel eens vergeleken met de Ford Mustang omdat de motor van de Japanner een lekker fel karakter heeft. Uiteraard is de Skyline nog altijd geen Porsche 911, maar dat is dan ook terug te vinden in de vriendelijke aanschafprijs. Een Nissan Skyline GT-R uit 1989, in uitstekende staat, kost momenteel minder dan €45.000.

837

Technische specificaties GT-R

Van de Nissan Skyline zijn er door de jaren heen meerdere uitvoeringen uitgebracht. Vooral de GT-R uitvoering van eind jaren ’80 en begin jaren ‘90 is bezig aan een duidelijke opmars.

Onder de motorkap van de GT-R treft men een twin-turbo aangedreven 6 cilinder motor aan met een inhoud van 2,5 liter. De vierwiel aangedreven GT-R kan als een serieus racemonster worden bestempeld. Hoewel deze Skyline in eerste instantie over 275 pk beschikte werd dit veelal opgeschroefd richting de 300 pk. Voor zover bekend is de Nissan Skyline GT-R alleen beschikbaar als tweedeurs coupé.

Wie de GT-R koopt met de verwachting een leuk financieel rendement behalen, kan de Skyline beter laten staan. Hoewel de populariteit aanzienlijk groeit, blijft het vooral een investering in optimaal rijgenot. Modellen van Aziatische merken als Nissan laten helaas geen vergelijkbare waardeontwikkeling zien als Porsche of Ford.

Uw klassieker verzekeren

Bent u al de trotse eigenaar van een klassieke sportwagen of oldtimer, maar zoek u nog een geschikte verzekering voor uw bolide? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

2 september 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen