Goed nieuws voor oldtimerliefhebbers! Duitse automusea weer geopend

17 juli 2020

Evenementen

Nu het coronavirus enigszins onder controle lijkt te zijn in Europa komt het ‘normale’ leven voorzichtig weer op gang. Helaas zijn alle grote oldtimerevenementen voor dit jaar definitief afgelast, maar gelukkig is er ook goed nieuws voor petrolheads. Met name liefhebbers van Duitse automerken kunnen namelijk hun hart weer ophalen bij de verschillende Duitse automusea vol pracht en praal. Het geeft u direct een goed excuus om met uw eigen bolide weer de ‘Autobahn’ te betreden.

In eerste instantie had 2020 een jaar vol bijzondere auto evenementen moeten worden, met name voor oldtimers. Helaas gooide de uitbraak van het Covid-19 virus roet in het eten en zijn al deze evenementen afgelast.

Ook automusea moesten noodgedwongen hun deuren sluiten. Een aantal musea boden als compensatie virtuele tours aan, maar dat weegt natuurlijk niet op tegen de ambiance en beleving wanneer u zelf fysiek in zo’n museum rondloopt.

Gelukkig is er op dat gebied weer goed nieuws, want inmiddels hebben de populairste Duitse automusea hun deuren weer geopend voor publiek. Ook kunt u zonder problemen de Duitse grens oversteken, maar houdt wel anderhalve meter afstand van anderen.

Zit een verre vakantie er deze zomer niet in? Dan is een bezoekje aan een van de onderstaande Duitse automusea wellicht een leuk uitstapje. Wel raden wij u aan om de reisadviezen en lokale wetgeving rondom de corona maatregelen nauwlettend in de gaten te houden. Bij de meeste Duitse automusea moet u bovendien vooraf een toegangskaartje reserveren en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Mercedes-Benz Museum (Stuttgart)

Zelfs wanneer u niet per sé fan bent van dit automerk is een bezoek aan het museum van Mercedes-Benz de moeite waard. Het enorme complex beslaat 16.500 vierkante meter, verdeeld over negen verdiepingen en staat direct tegenover de fabriek van Mercedes-Benz.

Het Mercedes-Benz museum huisvest maar liefst 160 Mercedes oldtimers en bevat een schat aan historische waarde, wat al begint met de allereerste exemplaren uit 1900. Ook noemenswaardig is de collectie Silver Arrow racewagens. De echte Mercedes-Benz-kenner weet waarom. Ook de beruchte Mercedes-Benz 300SL Gullwing ontbreekt natuurlijk niet.

Het Volkswagen Museum (Wolfsburg)

In Wolfsburg, ook wel de autostad van Duitsland genoemd, vindt u het indrukwekkende Volkswagen Museum.

Hier staan in totaal 130 Volkswagen oldtimers tentoongesteld voor het publiek, maar wat het museum uniek maakt is dat het aanbod regelmatig wisselt. Volkswagen heeft zelf immers een enorm aanbod, maar ook particulieren mogen hun unieke Volkswagen-exemplaren hier stallen. Naast de beroemde Kever en Volkswagenbusjes treft u ook verwonderlijke concept cars en experimenten van Volkswagen aan die nooit het productiestadium hebben gehaald.

822

Porsche Museum (Stuttgart)

Porsche kent een lange en bewogen geschiedenis. In zijn eigen museum weet het Duitse merk die geschiedenis op een mooi manier te weerspiegelen. Zo valt een van de eerste projecten van professor Ferdinand Porsche uit 1898 hier te bewonderen.

Daarnaast bestaat de collectie uit in totaal 80 Porsche oldtimers, variërend van de Porsche 356, 550, 911 tot de 917. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door de aangrenzende fabriek.

823

BMW Museum en BMW Welt (München)

Uiteraard mag dit beroemde Beierse automerk niet ontbreken in dit rijtje. In het zuiden van Duitsland ligt het enorme BMW-complex bestaande uit de fabriek, BMW Welt en het BMW Museum. Alleen al de architectuur van deze gebouwen is indrukwekkend te noemen. BMW Welt is een experience center waar bezoekers meer te weten komen over het merk.

Wie vooral komt voor de BMW automodellen zelf moet in het museum zijn. In het museum staan zeker 120 voertuigen, verdeeld over meerdere thematische tentoonstellingen. Hier vindt u bijzondere en historisch beladen BMW oldtimers, maar kunt u ook genieten van de prachtige collectie BMW roadsters. Verder is er dit jaar speciaal aandacht voor de beroemde BMW Isetta.

824

17 juli 2020

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen