Het verzekeren van een ex-legervoertuig, hoe werkt dat eigenlijk?

8 juni 2021

Besproken oldtimers

Oldtimers maar dan met een extra bijzonder verhaal. Een groep fanatieke liefhebbers kan er maar geen genoeg van krijgen. De techniek, verhalen en vooral historische waarde is wat deze ex-legervoertuigen hun charme geeft. Wat veel potentiƫle eigenaren tegenhoud is het verzekeren. In de wereld van oldtimerverzekeringen zijn er namelijk weinig verzekeraars die deze historische voertuigen verzekeren. Wij helpen u daarentegen graag verder met een maatwerk oldtimerverzekering.

De bevattelijke charme van ex-legervoertuigen

Veel mensen weten dat ex-legervoertuigen indrukwekkende verhalen met zich mee dragen. Het zijn oldtimers met ongekende historische waarde. Gebouwd in zeer korte tijd, omdat deze legervoertuigen binnen no-time naar het strijdfront moesten, maar tegelijkertijd ook ontzettend degelijk zodat ze tegen een stootje konden en over ruw terrein konden rijden. Dat is waar deze ex-legervoertuigen hun geschiedenis hebben geschreven.

876

De ex-legervoertuigenclubs zijn tegenwoordig ook actief op internet. Waarvoor ze eerst alleen evenementen organiseerden, creëren zij nu ook content. Veel clubs publiceren daarnaast ook filmpjes op Youtube en via websites worden kennis en ervaringen gedeeld.

Dit moet u weten over het bezit van een ex-legervoertuig

Het kan soms lang zoeken zijn naar een plek waar u uw ex-legervoertuig kunt kopen. Daarom hebben wij een aantal websites voor u verzameld, waar een actueel aanbod staat van deze voertuigen. De eerste is troostwijkauctions.nl een betrouwbare veilingwebsite, daarnaast kunt u natuurlijk terecht op catawiki.nl. De Rijksoverheid heeft ook een webpagina gemaakt waarop oud materieel van defensie verkocht wordt. Het gaat hierbij uitsluitend om ‘niet strategische materieel’.

Wilt u op pad in een ex-legervoertuig met een gewicht van boven de 3.500 kg? Dan zult u een groot rijbewijs nodig hebben. Wanneer het voertuig lichter is dan 3.500 kg is rijbewijs b voldoende.

Gewicht van uw ex-legervoertuig en uw oldtimerverzekering

Er is bestaan veel verschillende soorten ex-legervoertuigen. Een aantal bekende namen van het merk Jeep zijn, Nekaf en willy. Misschien gaat u liever voor het grotere geschut. Veel verzamelaars geven bijvoorbeeld de voorkeur aan zwaardere legertrucks, voertuigen met rupsbanden of zelfs oude tanks. In feiten gaat het hier dus om oldtimer vrachtwagens.

Wanneer uw oude legerwagen meer weegt dan 3.500 kg, valt deze onder het predicaat ‘vrachtwagen’. De zwaardere klassen ex-legervoertuigen zijn uiteraard alsnog welkom bij ons. Echter vragen deze wel om maatwerk als het op verzekeren aankomt.

Eén van de weinige die uw dierbare ex-legervoertuig verzekerd

Als expert op het gebied van oldtimerverzekeringen, weten wij hoe lastig het is voor eigenaren om hun ex-legervoertuig te verzekeren. Veel verzekeraars kunnen dit maatwerk simpelweg niet leveren. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een oldtimerverzekering met de beste voorwaarden en tegen de scherpste premie.

8 juni 2021

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen