Hoe u het beste uw autoverzameling kunt verzekeren

7 juli 2017

Verzekeren en financieel

Voor veel auto- en oldtimerliefhebbers is het verzamelen van auto’s niet alleen een (uit de hand gelopen) hobby, maar vaak ook een slimme belegging. Ongeacht de grootte van uw autoverzameling is het echter belangrijk dat al uw fraaie exemplaren goed zijn verzekerd. Maar hoe kunt u het beste uw complete autoverzameling in één keer verzekeren?

Voor veel mensen is hun autoverzameling hun grote trots. De een verzamelt auto’s/oldtimers van hetzelfde merk terwijl een ander zich specifiek richt op rallyauto’s. Of wellicht heeft u een neus voor bijzondere Barn Finds en is de taxatiewaarde van uw oldtimer al drie keer over de kop gegaan.

Als het op risico’s aan komt weet inmiddels bijna iedere verzamelaar dat alles begint bij een degelijke stalling voor uw auto’s. Dit is niet alleen praktisch en veilig, maar veel verzekeraars stellen deze criteria ook verplicht wanneer u uw autoverzameling wilt verzekeren.

Er zijn echter nog meer bijkomende zaken waar bezitters van een oldtimercollectie op moeten letten wanneer zij deze willen verzekeren.

831

Weinig kilometers en slapende kentekens

Een veel gehoorde klacht van bezitters van een oldtimercollectie is dat veel oldtimerverzekeraars verwachten dat er per jaar minimaal 5.000 kilometer met de oldtimer wordt afgelegd. De kans is klein dat u dit haalt. U wilt immers van al uw oldtimers kunnen genieten en er slechts af en toe een stukje mee rijden.

Daarnaast zijn er veel collecties waarin een oldtimer aanwezig is met een slapend (buitenlands) kenteken. Deze auto’s zullen wellicht überhaupt geen kilometers maken, maar worden puur als belegging en kunstobject gehouden. Ook al komt deze auto (voorlopig) niet op de weg, u wilt deze natuurlijk wel kunnen verzekeren.

Uw autoverzekering verzekeren met een collectieverzekering

De oplossing voor alle bovengenoemde zaken is een collectieverzekering. Een dergelijke verzekering is speciaal afgestemd op autoverzamelingen en kent onder andere de volgende voordelen:

  • Alle auto’s kunnen ondanks het (geringe) aantal jaarlijks gereden kilometers verzekerd worden
  • Ook auto’s met een slapend (buitenlands) kenteken worden meeverzekerd (op chassisnummer)
  • Verzekeren op basis van taxatiewaarde. Ook wanneer de waarde van uw oldtimer stijgt wordt deze waardevermeerdering gewoon meeverzekerd

Een ander bijkomend voordeel van een collectieverzekering is dat u ook uw memorabilia kunt meeverzekeren. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere brochures, badges, modelauto’s, emaille en ook reserveonderdelen die meeverzekerd kunnen worden.

De collectieverzekering van Oldtimer-verzekering.nl

Naast oldtimerverzekeringen vergelijken bieden wij inmiddels ook onze eigen oldtimerverzekeringen, waaronder een collectieverzekering. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om uw oldtimercollectie te verzekeren.

Onze collectieverzekering biedt alle eerder genoemde voordelen plus de mogelijkheid om ook eventueel andere kunstcollecties mee te kunnen verzekeren.

Bovendien zijn wij trots om te kunnen melden dat wij op dit moment de beste premies en voorwaarden bieden voor het verzekeren van een autoverzameling. Zo stellen wij coulante voorwaarden wat betreft de veiligheidseisen van uw stalling en leveren wij altijd maatwerk, aangezien geen enkele autocollectie hetzelfde is.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw autoverzameling te verzekeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

7 juli 2017

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen