Op onze hotlist: De Lamborghini Miura

24 maart 2021

Hotlist

Van alle klassieke Lamborghini modellen is de Miura op dit moment het meest gewild bij veilingen. Niet alleen vanwege zijn prestaties en unieke karakter, maar vooral omdat de Miura de eerste voorloper is van alle Lamborghini supercars die later volgden.

De meeste van u kennen het sportwagenmerk Lamborghini van supercars zoals de Diablo en Aventador. Tot en met de jaren zestig van de vorige eeuw was Lamborghini echter een heel ander automerk en stond het nog dicht bij zijn oorspronkelijke tak van sport; De productie van trekkers en landbouwvoertuigen.

977

De Miura veranderde alles voor Lamborghini

De eerste echte Lamborghini sportwagens maakten door een gebrek aan spannende toeters en bellen relatief weinig indruk bij het grote publiek. Dit veranderde met de komst van de Lamborghini Miura in 1966. Hiermee sloeg Lamborghini de weg in naar de exotische sportwagens dat het vandaag de dag produceert.

Het moge duidelijk zijn dat de Ford GT40 destijds als inspiratie diende voor de ontwikkeling van de Miura. Toch was deze Lamborghini een unieke nieuwkomer binnen de sportwagenwereld. Ferrucio Lamborghini wilde een sportwagen ontwikkelen die zowel geschikt was voor het circuit als voor de openbare weg.

Deze opzet lukte dankzij de nieuwe indrukwekkende middenmotor in de Lamborghini. De P400 was de allereerste Miura-uitvoering met een krachtige V12 middenmotor, waarna nog de P400S en P400SV verschenen. Wie écht iets bijzonders wil moet uitkijken naar de Miura Millechiodi, een unieke uitvoering als eerbeton voor de wereldberoemde Lamborghini Jota. De Jota was de ultieme raceauto uitvoering van de Miura. Het enige exemplaar ging in 1971 verloren bij een ongeluk.

De Miura schitterde ook meermaals op het witte doek en een van zijn bekendste optredens is in ‘The Italian Job’.

Miura mag wat kosten

In 1972 kwam er een einde aan de productie van de Lamborghini Miura en werd deze opgevolgd door de Countach. Wie interesse heeft in de Lamborghini-legende kan alleen terecht bij de betere en exclusieve veilinghuizen. In 2020 brak een Lamborghini Miura P400SV Speciale uit 1971 het Miura-record met een opbrengst van ruim $4,25 miljoen.

Speciaal voor eigenaren van een Lamborghini bieden wij een sportwagenverzekering met unieke voorwaarden en een uitstekende dekking.

24 maart 2021

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen