Op onze hotlist: De Polestar 1 (2020)

30 oktober 2020

Hotlist

De Polestar 1 is nog maar net op de markt, maar deze plug-in hybride GT heeft nu al de potentie om een echte ‘future classic’ te worden. Wellicht omdat de Polestar 1 de eerste en tevens laatste plug-in hybride zal van dit inmiddels zelfstandige Zweedse automerk, maar vooral ook omdat er slechts 1.500 exemplaren op de markt komen.

De naam Polestar is niet nieuw. Het was namelijk jarenlang het sportwagenlabel van Volvo. Moederbedrijf Geely besloot echter dat het tijd was om van Polestar een zelfstandig automerk te maken. De onderliggende techniek van de eerste generatie Polestar sportwagens blijft Volvo, maar design technisch krijgt de auto een geheel eigen karakter. Met een gezamenlijk investering door Geely en Volvo van maar liefst $760 miljoen wil Polestar rechtstreeks de concurrentie met Tesla aangaan.

914

Kenmerken

De Polestar 1 heeft het spits afgebeten voor dit nieuwe automerk. Deze semi-elektrische auto herbergt dankzij de 2.0 liter viercilinder benzinemotor gecombineerd met drie elektromotoren in totaal 600 pk en 1.000 Nm. Enkel op stroom zou de Polestar 1 een rijbereik hebben van 125 kilometer, waarmee deze sportwagen het grootste elektrische rijbereik heeft van alle plug-in hybrides wereldwijd.

Om van 0 naar 100 km/u te komen kost de Polestar 1 slechts 4,2 seconden. Een mogelijk nadeel is het gewicht van ruim 2.300 kilo, vergelijkbaar met het gewicht van een kleine vrachtwagen. Dankzij de vierwielaandrijving zal hier in bochten echter weinig van te merken zijn.

Weinig smaken

Wat tevens opvalt is dat geïnteresseerde kopers vrij weinig opties krijgen. De Polestar 1 is alleen als coupé te verkrijgen en met de technische kenmerken zoals hierboven beschreven. Wel valt er te kiezen uit vijf kleuren, in mat of metallic. Ook voor de afwerking van de 21-inch velgen zijn er een aantal keuzes.

Het prijskaartje van de Polestar 1 is €164.500 met een matte afwerking. Omdat de Polestar 1 een opstap is naar volledig elektrische auto’s, zullen er maar 1.500 exemplaren op de markt komen. De Polestar 2 (Crossover-Sedan) en Polestar 3 (SUV) zijn al onderweg. Daarmee is de Polestar 1 nu al een zeldzaamheid.

30 oktober 2020

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen