Op onze hotlist: De Tesla Roadster (2008 – 2012)

2 oktober 2020

Hotlist

Voor het eerst hebben wij een elektrische sportwagen op onze hotlist staan en direct een die nu al geschiedenis schrijft, de Tesla Roadster. De allereerste Tesla Roadster werd in 2008 aan het grote publiek gepresenteerd en van dit exemplaar zijn er uiteindelijk slechts 2.500 stuks afgeleverd. Afgelopen zomer werd nummer 2.500 te koop aangeboden voor €1,3 miljoen.

Ongeacht of u een liefhebber bent van Tesla of juist niet, niemand kan ontkennen dat Tesla de automotive wereld voorgoed heeft veranderd.

In 2008 gingen de bedenkers van Tesla, Martin Erberhard en Marc Tarpenning, om tafel met investeerder Elon Musk en sportwagenmerk Lotus. Het resultaat was de allereerste volledig elektrische Tesla Roadster met een lithium-ion accu.

Menig autokenner zag veel vergelijkingen met de Lotus Elise, maar volgens Tesla zou slechts 7% van de Roadster dezelfde onderdelen bevatten als deze Lotus.

813

Technische specificaties Tesla Roadster

Op één volle lading heeft deze elektrische sportwagen een actieradius van 390 km. Om van 0 naar 100 km/u te komen kost de Roadster slechts 3,9 seconden. De accu heeft een totale opslagcapaciteit van 53 kWh. Het vermogen komt uit op 292 pk.

Nog voordat het eerste exemplaar van de band rolde was het model al uitverkocht. De Tesla Roadster is tussen 2008 en 2012 geproduceerd en er zijn maar 2.500 exemplaren geleverd. Hiervan zijn er naar verluid 27 stuks in Nederland afgeleverd.

Unieke Tesla Roadster aangeboden

De historische waarde van de Tesla Roadster, in combinatie met een minimaal aantal exemplaren, heeft ongekende gevolgen gehad voor de waarde van de auto. In 2008 bedroeg de cataloguswaarde van de Tesla Roadster zo’n €100.000. Afgelopen zomer werd de laatste geproduceerde Roadster te koop aangeboden voor €1,3 miljoen.

De Tesla Roadster met chassisnummer 2.500 (bouwjaar 2012) werd in juli 2020 in Zwitserland te koop aangeboden. Op de accu staan nog de handtekeningen van de oprichters en met slechts 200 km op de teller en de beschermhoes nog om het stuur, heeft de verkoper de auto nagenoeg niet aangeraakt.

Het gaat om een zwart/wit uitvoering met carbon interieurpakket. Het is helaas niet bekend of de auto is verkocht en wat er uiteindelijk voor is betaald. De eigenaar zal hoe dan ook goed verdiend hebben aan de auto.

Wie op zoek is naar het eerste exemplaar heeft helaas pech. De eerste exemplaren van de Tesla Roadster zijn in handen van de oprichters en nog een exemplaar zweeft ergens in de ruimte rond.

2 oktober 2020

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen