Is uw oldtimer verzekerd tijdens race evenementen?

21 juni 2017

Evenementen

Met het mooie weer en de zomer in aantocht kunt u zich als oldtimerliefhebber weer tegoed doen aan tal van oldtimerevenementen. Misschien gaat u wel op pad met uw eigen oldtimerclub of doet u mee aan rally races. Het is dan wel belangrijk dat u van tevoren goed uw oldtimerverzekeringspolis doorneemt.

Naast rally races (waar sommige oldtimers speciaal voor zijn gebouwd) zijn er natuurlijk ook andere bijzondere evenementen en ritten waar u met uw oldtimer aan deel kunt nemen. Wij hebben op deze pagina de belangrijkste oldtimerevenementen in Nederland en omstreken voor u op een rijtje gezet.

Maar waar ligt de risicogrens voor uw oldtimerverzekeraar? Iedere verzekeraar kan namelijk andere voorwaarden stellen.

Met uw oldtimer op de racebaan

Over één ding kunnen wij in ieder geval duidelijkheid geven. Op het moment dat u met uw oldtimer deelneemt aan een racewedstrijd bent u simpelweg niet verzekerd. Dergelijke wedstrijden brengen immers maximale risico’s met zich mee en de kans op schade is zeer groot. In dat geval draait u zelf dus volledig op voor de kosten bij een ongeval.

Naast de polisvoorwaarden van uw verzekeraar wijst de rallyorganisatie u ook vaak op het feit dat uw oldtimer tijdens een race onverzekerd is. Houdt u er ook rekening mee dat sommige verzekeraars dermate strenge voorwaarden stellen, dat überhaupt deelnemen aan races niet is toegestaan en uw overeenkomst kan worden ontbonden.

Omdat u onverzekerd niet de openbare weg op mag, moet uw ‘race’ oldtimer apart mee op een trailer/aanhanger als u richting het circuit rijdt.

Met uw oldtimer op de racebaan
Met uw oldtimer op de racebaan

Andere bijzondere evenementen

Naast races kan het ook zijn dat u wilt deelnemen aan speciaal uitgezette ritten, waarbij het niet per se om de snelheid gaat als wel het ‘slim’ rijden en navigeren.

Ook dan kunt u te maken krijgen met risico’s maar hanteren sommige verzekeraars versoepelende voorwaarden. Zo zijn er verzekeraars die een maximale gemiddelde snelheid stellen van bijvoorbeeld 50 kilometer per uur. In dat geval zou uw oldtimer dus wel verzekerd zijn als er schade ontstaat, mits u zich uiteraard aan de regels houdt.

Voorkom vervelende verrassingen

In de eerste plaats heeft u natuurlijk een oldtimer om ervan te kunnen genieten. Wanneer u op voorhand al het plan heeft om met uw oldtimer deel te nemen aan bijzondere evenementen, dan doet u er goed aan om hier rekening mee te houden als u een oldtimerverzekering afsluit.

Voor de meeste races en wedstrijden waar het vooral om maximale snelheid gaat valt er dus weinig te verzekeren, maar voor andere evenementen stellen verzekeraars meestal andere voorwaarden.

Via onze website kunt u gemakkelijk de polisvoorwaarden van diverse verzekeraars doorlezen en vergelijken. Ook kunt u direct online uw premie berekenen.

21 juni 2017

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen