Mercedes-Benz oldtimers blijven in trek

13 oktober 2017

Besproken oldtimers

Al sinds de oprichting in 1926 wordt Mercedes-Benz geroemd om haar degelijke auto’s en innovatie technologieën. Hoewel de hedendaagse modellen ongekend populair zijn vanwege hun luxe, snelheid en techniek, doen de oldtimers daar absoluut niet voor onder en lichten wij daarom graag een paar bijzondere modellen uit.

Als oldtimerverzekeringsspecialist zien wij natuurlijk ook vele fraaie Mercedes oldtimers voorbij komen. Waar wij eerder al aandacht hebben besteed aan merken als PorscheBMWFerrari en Ford Mustang, is het nu de beurt aan Mercedes-Benz.

Geschiedenis Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ontstond door een fusie tussen de heren Gottlieb Wilhelm Daimler en Carl Friederich Benz.

Daimler was degene die in 1885 de eerste motorfiets ontwikkelde en aan de basis staat van de ontwikkeling van de benzinemotor en auto. Twee jaar daarvoor was Benz zijn bedrijf Benz & Co gestart om industriële machines te produceren. Al snel kwam de focus te liggen op tweetaktmotoren en een motor met een viertaktmotor. Benz was degene die in 1885 de eerste auto in de wereld produceerde.

In 1926 besloten de twee heren te fuseren en ontstond Mercedes-Benz, dat tegenwoordig onderdeel is van het beursgenoteerde Daimler AG. In dit artikel bespreken wij een drietal bijzondere en populaire modellen/series die sindsdien zijn geproduceerd.

Mercedes-Benz W111

Deze reeks luxepaardjes werden gebouwd tussen 1959 en 1971. Wat de W111 zo bijzonder maakt is dat deze destijds voorop liep op het gebied van veiligheid. Scherpe plekken werden netjes achter de bekleding weggewerkt, voor het eerst werd er een veiligheidsstuur geplaatst en ook de veiligheidskooi met kreukelzone deden in deze automodellen hun intrede. Daarnaast zijn het natuurlijk ruime auto’s met het comfortabele interieur dat u van Mercedes-Benz mag verwachten.

De W111 modellen waren de voorlopers van de hedendaagse S-klasse. De 220b met 95 pk was het eerste model dat van de band rolde. De 220SEb met 120 pk werd ook als cabrio en coupé op de markt gebracht. Het laatste op de markt gebrachte model (eind jaren ‘60, begin jaren ‘70) is de 250SE coupé met 150 pk.

906

Mercedes-Benz C111

Wellicht een van de meest zeldzame Mercedes-Benz modellen aller tijden is de C111. Dit is namelijk geen productieauto en er bestaan daarom alleen prototypemodellen van ‘concept cars’.

Eind jaren ‘60 begon het Duitse automerk met het testen van de mogelijkheden voor een wankelmotor. Dat dit ongekend krachtige motoren zijn blijkt wel uit het feit dat de C111 IID een topsnelheid van 300 km per uur kon halen en de latere C111 IV diverse records brak met een topsnelheid van 404 km per uur.

Ondanks het feit dat de C111 nooit voor de productie is ontworpen, kreeg de auto een opvallend uiterlijk mee met de beroemde vleugeldeuren en knaloranje kleur. De geruchten gaan dat er nog tien exemplaren bestaan, maar dit is nooit formeel bevestigd. Wie over deze Mercedes beschikt heeft dus iets uitzonderlijks in handen!

907

Mercedes-Benz W123

Het was dringen geblazen toen de eerste modellen van de W123 in 1976 van de band rolde. De opvolger van de W114 en W115 was destijds zo populair dat er enorme wachtlijsten ontstonden.

Tussen 1976 en 1985 kwamen er diverse modellen op de markt, zoals de limousine, de sedan, de coupé en ook een stationwagen uitvoering. De W123 modellen zijn gebouwd om eeuwig mee te gaan en daarom vandaag de dag nog altijd populair.

908

Uw Mercedes-Benz oldtimerverzekering

Ondanks dat Mercedes-Benz bekend staat om haar degelijke auto’s, kunt helaas niet alle risico’s op beschadigingen en/of ongelukken uitsluiten.

Bent u daarom nog op zoek naar een oldtimerverzekering die volledig is afgestemd op uw situatie en Mercedes-Benz oldtimer? Vergelijk dan eenvoudig meerdere oldtimerverzekeringen via onze website of bereken direct uw premie.

13 oktober 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen