“Nieuwe” oldtimers die u in 2022 niet wilt missen

11 januari 2022

Besproken oldtimers

In 2022 bereiken weer veel auto’s de respectabele leeftijd van 40 jaar, wat betekent dat deze volgens de Nederlandse overheid officieel het predicaat oldtimer mogen voeren. Als verzekeraar én liefhebber van oldtimers zien wij ook dit jaar weer veel interessante exemplaren toetreden tot de oldtimerclub. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de nieuwste oldtimers in 2022, waaronder een BMW, Porsche en Mitsubishi. 

Aan het begin van ieder jaar treden traditiegetrouw een aantal automodellen toe tot de oldtimerclub. Wij hebben voor u drie klassiekers geselecteerd die in 1982 voor het eerst in gebruik werden genomen en vanaf heden door het leven gaan als oldtimer.

BMW 3-Serie E30

We trappen af met de BMW E30, de tweede generatie van de BMW 3 Serie en werd geproduceerd van 1982 tot 1994. De ontwikkeling van het model begon al in juli 1976, toen de eerste ontwikkelingen rondom de styling op gang werden gebracht onder leiding van hoofdontwerper Claus Luthe. Qua uiterlijk lijkt de E30 sterk op zijn voorganger, de E21.

Toch zijn er een aantal detailwijzigingen waar te nemen bij de E30. Grote verschillen zijn onder andere het interieur en een verbeterde ophanging om het overstuur te verminderen, waarvoor de E21 werd bekritiseerd.

De zoektocht naar een E30 van het allereerste bouwjaar is een lastige klus. Door de schaarste rondom de klassieker is er op dit moment maar weinig aanbod. Toch is het niet onmogelijk, zeker in Duitsland duiken er soms exemplaren op. Voor een model in redelijke staat betaalt u rond de €11.000.

1074

Porsche 944

In 1982 kwam er een vierde Porsche generatie op de markt, de Porsche 944. De sportcoupé overbrugde het prijs- en vermogensgat tussen de 924 en de 911 SC.

Ondanks dat de carrosserie van de 944 is gebaseerd op de 924, heeft het model aanzienlijk opvallendere contouren. De 944 is ook voorzien van een 2,5-liter 4-cilinder lijnmotor, ontwikkeld door Porsche. Kortom, de 944 heeft alle kenmerkende eigenschappen en werd daarom door fans gezien als een ‘echte’ Porsche.

Om eigenaar te kunnen worden van de Porsche 944 oldtimer moet u al snel denken aan een prijs van rond de €20.000.

1075

Mitsubishi Starion

Een ander interessant model is de Mitsubishi Starion. Deze sportwagen van het Japanse automerk werd van 1982 tot 1990 geproduceerd en behoort daarmee in 2022 ook tot de groep oldtimers.

De vormgeving van de Starion is typerend voor de trend die opkwam rond 1980, geheel met aerodynamische elementen. Ook het interieur viel bij veel autogebruikers in de smaak.

Een leuk feitje van de Starion is dat de auto door menigeen wordt beschouwd als een van de voorlopers van de moderne turbogeladen sportwagens. Daarnaast was het model zeer succesvol tijdens rallyraces.

Voor een Mitsubishi Starion in goede staat betaalt u momenteel ongeveer €15.000.

1076

Uw oldtimer ook in 2022 goed verzekerd

Gaat u dit jaar op zoek naar een nieuwe oldtimer of bent u al trotse eigenaar van een klassieker? Vergeet dan niet om ook een goede oldtimerverzekering af te sluiten. Wij helpen u graag bij het zoeken naar een passende verzekeringsoplossing met scherpe premie.

11 januari 2022

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen