Uw oldtimer tijdens de restauratie verzekeren

12 januari 2018

Verzekeren en financieel

Het is de droom van vele oldtimerliefhebbers om een verwaarloosde oldtimer door een restauratie weer in ere te herstellen. In dat geval is het wel belangrijk om nog voordat het restauratieproject begint, de oldtimer goed te verzekeren. Wij geven u daarom een aantal praktische tips waar u wel en niet rekening mee dient te houden.

U bent ongetwijfeld bekend met de verhalen over unieke ‘Barn finds’, waarbij soms de meest zeldzame klassiekers na jaren onder een dikke laag stof gebivakkeerd te hebben tevoorschijn komen.

Wellicht dat u zelf een goede deal heeft gesloten voor een oldtimer die nog gerestaureerd moet worden alvorens u hiermee de weg op kan. Een dergelijk project kan maanden of zelfs jaren in beslag nemen. In de tussentijd is uw oldtimer helaas niet geheel risicoloos voor calamiteiten zoals brand of diefstal.

Of u de restauratie in eigen handen neemt of uitbesteedt aan een specialist, een goede oldtimerverzekering mag in beide gevallen niet ontbreken. Daarnaast zijn er een aantal zaken waar u tijdens een restauratie aan moet denken.

818

Uw oldtimer laten taxeren

De eerste stap voor het afsluiten van een oldtimerverzekering is het laten taxeren van de auto. De taxateur kijkt in dit geval alleen naar de onderdelen die ook daadwerkelijk zijn bevestigd aan de auto. Losse onderdelen worden niet meegerekend.

Omdat een oldtimer gedurende het project vaak in waarde zal stijgen, raden wij u aan om na een paar jaar de auto opnieuw te laten taxeren. Eventueel toegevoegde en vervangen onderdelen kunt u dan laten meenemen in het taxatierapport.

Het WA-risico (rijrisico)

Zolang uw oldtimer in de garage of stalling stil staat is een WA-risicoverzekering niet noodzakelijk. Uw oldtimer kan zonder geldige APK immers niet de weg op.

Is uw auto eindelijk zover om de weg op te gaan voor een bezoek aan het RDW, dan kunt u voor de auto op het chassisnummer een tijdelijke WA-verzekering afsluiten. Op deze manier is de kortste route naar het RDW verzekerd op basis van een eendagskenteken, maar kan ook dan van alles gebeuren.

Inboedelverzekering

Ook wanneer u uw oldtimer zelf restaureert in uw eigen garage, kunt u de oldtimer niet meenemen in uw inboedelverzekering. Worden er tijdens een inbraak spullen uit de betreffende auto gestolen, dan worden deze wel vergoed door uw inboedelverzekering. Denkt u in dit geval aan kleding, zonnebrillen of andere losse spullen die u wellicht in uw auto heeft liggen.

Uiteraard raden wij aan om zoveel mogelijk losse spullen uit uw auto te halen wanneer deze in restauratie gaat.

Altijd een passende oldtimerverzekering

Als specialist in oldtimerverzekeringen hebben wij al de nodige ervaring met het verzekeren van oldtimers tijdens een restauratie. Zo werken wij samen met zeer kundige taxateurs en leveren wij uitsluitend maatwerk, aangezien iedere oldtimer anders is.

Via onze website kunt u meer informatie vinden over het verzekeren van oldtimers. Gaat u binnenkort van start met een bijzonder restauratieproject? Uiteraard kunt dan u ook direct een vrijblijvende offerte op maat aanvragen.

12 januari 2018

Verzekeren en financieel

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen