Onvergetelijke roadtrips voor klassiekers met Wheels on tour – Interview met Lex van Lammeren

9 maart 2020

Evenementen

Prachtige bestemmingen bezoeken, slapen in de leukste hotels en ondertussen de mooiste ritten maken in uw eigen geliefde klassieker. Voor velen een lang gekoesterde wens, maar vanwege allerlei praktische bezwaren vaak niet haalbaar. Met Wheels on tour kunt u zo’n droomreis eindelijk waarmaken. Oprichters Liesbeth Boomsma en Lex van Lammeren organiseren al enkele jaren met veel passie en kunde de mooiste roadtrips door Europa.

Al meer dan 20 jaar handelt Lex van Lammeren in klassiekers en heeft hij met zijn bedrijf Wheels by Lex al vele mensen aan prachtexemplaren geholpen. Waar komt die liefde voor oldtimers vandaan?

“Zoiets begint bij een jongeman, sleutelend aan een brommer ergens in een schuurtje”, vertelt Van Lammeren. “Overigens gebruik ik persoonlijk liever de term klassiekers in plaats van oldtimers. Klassieker vind ik chiquer klinken en bij oldtimers denkt men toch vooral aan de écht oude auto’s van vóór de oorlog.”

Voor Lex van Lammeren stopt zijn passie voor klassiekers echter niet alleen bij de verkoop van klassiekers. Hoewel hij sommige verkochte auto’s nog weleens terugziet, houdt het contact met de koper na de verkoop vaak op. Dat vond hij jammer en bracht hem op een bijzonder idee. “Het leek mij fantastisch om met je klanten én hun klassieker op avontuur te gaan middels een roadtrip.”

Zodoende werd de eerste groepsrondreis door het prachtige Noorwegen een feit. Daarbij was niet alleen de reis zelf spannend. Ook het opzetten en organiseren van de reis was echt een uitdaging, zo vertelt Van Lammeren. “Je weet op voorhand niet precies wat iedereen aanspreekt tijdens zo’n trip en ik wilde mijn klanten natuurlijk ook voldoende comfort en service bieden.”

De eerste rondreis door Noorwegen was zo’n groot succes, dat dit naar meer smaakte en van Lammeren besloot om meer reizen te organiseren. Zodoende ontstond Wheels on tour, waarin Liesbeth Boomsma en Lex van Lammeren samen deze geweldige reizen organiseren.

884

Waar gaat de reis heen

Inmiddels heeft Wheels on tour 12 prachtige reizen georganiseerd naar onder meer IJsland, Schotland, Griekenland en Spanje. “Wij wilde ons niet beperken tot één land of regio. Ik vind juist de afwisseling in bestemmingen, culturen en bezienswaardigheden belangrijk.”

Voor Van Lammeren staat genieten op een ontspannen wijze voorop tijdens zijn reizen. Met klem benadrukt hij daarom dat het om een roadtrip gaat en niet een rally. Er zit geen wedstrijdelement in waardoor alles heel relaxed verloopt, met vooral veel tijd en aandacht voor culturele momenten, de omgeving en natuurlijk voor de klassiekers. “We rijden per dag tussen 200 en 250 kilometer over fantastische routes op plaatsen waar je normaal niet komt. ‘s Avonds tijdens het gezamenlijke diner worden alle avonturen nog eens besproken, worden er nieuwe vriendschappen gemaakt en onuitwisbare herinneringen geschreven.

885

Voor 2020 heeft Van Lammeren weer bijzondere reizen op de planning staan. “In juni rijden we door het prachtige Spaanse Galicië. Een indrukwekkende 8-daagse rondreis langs lange witte kustlijnen, over indrukwekkende bergpassen en door pittoreske Spaanse dorpjes. We starten in Bordeaux en eindigen 2.200 kilometer verderop in Baiona. Onderweg bezoeken we uiteraard ook een aantal geweldige bezienswaardigheden, zoals de Rioja streek, het bergachtige Picos de Europa en Santiago de Compostella”.

886

Ook ons eigen land biedt natuurlijk prachtige routes en bezienswaardigheden en daarom organiseert Wheels on tour In juli een ontzettend leuke tour van drie dagen door het mooie noorden van Nederland. De rondreis start in Amsterdam en loopt via Leeuwarden langs de wonderschone Friese meren, om vervolgens via Drenthe te eindigen op de Veluwe. Uiteraard heeft Van Lammeren drie luxe hotels geboekt waar deelnemers overnachten. “Deze reis is ideaal voor mensen die kennis willen maken met ons unieke reisconcept en daarom liever dichterbij huis beginnen”.

De laatste rondreis voor 2020 vindt in september plaats en voert uw klassieker door het adembenemend mooie Oostenrijk, met zijn spectaculaire passen, fantastische  hotels, heerlijke eten en ‘gemütlichkeit’.

887

Geheel verzorgd en in goed gezelschap

Wheels on tour zorgt ervoor dat het de deelnemers onderweg aan niets ontbreekt. Zo worden vanuit het hoofdkwartier in Waalwijk de deelnemende klassiekers met de grootste zorg per vrachtwagen naar de startplek gebracht en vanaf het eindpunt weer terug naar Nederland getransporteerd.

Ook zijn de hotels onderweg met veel zorg geselecteerd. “De hotels die wij aan doen moeten uiteraard bijdragen aan de beleving. Daarom zoeken wij vooral authentieke en luxe hotels, voorzien van alle gemakken en comfort.”

Ook laat van Lammeren onderweg niets aan het toeval over. Zo gaan er twee monteurs mee en is er ook aan een bus voor de extra bagage gedacht. “Veel klassiekers beschikken vaak over beperkte ruimte voor de koffers, terwijl onze deelnemers toch ook graag een gepaste outfit voor het avonddiner willen meenemen.”

Van Lammeren maakt er dan ook geen geheim van dat er in de organisatie en voorbereiding van een rondreis ontzettend veel werk en tijd gaat zitten. “We kiezen een land uit en verzamelen zoveel mogelijk informatie over de mooiste routes en de leukste bezienswaardigheden. Ook het vinden en boeken van alle hotels is een complexe klus. Doorgaans hebben we minstens 30 tot 35 kamers nodig en moet een hotel natuurlijk wel aan onze wensen en eisen voldoen.”

888

Als de rondreis eenmaal is uitgestippeld en de hotels zijn geboekt, legt Van Lammeren eerst samen met zijn team de hele route af om alles tot in de puntjes te organiseren en ongewenste verrassingen te voorkomen.

Wat de rondreizen van Wheels on tour minstens zo bijzonder maakt is de sfeer binnen de reisgroep. U gaat op reis met gelijkgestemden die uw hobby met net zoveel passie delen. Doorgaans bestaat het gezelschap uit 20 tot 30 equipes. Van Lammeren; “Je ziet nieuwe vriendschappen binnen zo’n groep ontstaan en samen met mijn vrouw, die ook meereist, zorgen wij dat de sfeer binnen de groep natuurlijk optimaal is en blijft! Zo organiseren wij in de hotels altijd gezellige borrels en heerlijke diners.”

889

Ook op reis met uw klassieker?

Iedereen met een klassieker uit het bouwjaar 1980 of ouder is van harte welkom om deel te nemen aan een van de bijzondere reizen van Wheels on tour.

Uiteraard is het wel belangrijk dat uw auto in goede conditie verkeert en de reis aan kan. Wheels on tour organiseert ook een technische keuringsdag voor alle deelnemende auto’s. Hier kunt u indien gewenst met uw gemotoriseerde reisgenoot langskomen voor een controle door gespecialiseerde monteurs.

Uiteraard is het ook belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat met uw klassieker. In een eerder verschenen artikel zijn wij al uitgebreid ingegaan op toertochten en uw oldtimerverzekering. Bekijk ook aandachtig de polisvoorwaarden omtrent calamiteiten in het buitenland.

Bent u ook zo enthousiast geworden over Wheels on tour? Via de website kunt u brochures aanvragen en u direct aanmelden voor een reis. Wees er snel bij, want vol = vol!

9 maart 2020

Evenementen

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen