Op onze Hotlist: BMW 8-serie

30 november 2018

Hotlist

De 8-serie is een echte BMW-klassieker. Deze relatief luxe 2-deurs coupé werd geproduceerd tussen 1989-1999 en voorzien van de nieuwste technologische toepassingen, in de hoop een nieuwe doelgroep aan te spreken. Inmiddels is deze klassieker een leuke investering geworden voor verzamelaars en het goede nieuws is dat BMW op dit moment werkt aan een herintroductie van de 8-serie.

Het allereerste model uit de BMW 8-serie, de 850i, beschikt over een krachtige 5 liter V12 motor en was verkrijgbaar met een 6-bak versnelling of 4-traps automaat. Vooral het elektronisch gaspedaal en de koppeling van de 6-bak versnelling aan een V12 motor waren destijds een primeur.

Met deze auto wilde BMW de concurrentiestrijd aan gaan met onder andere de Mercedes-Benz SL en de Porsche 928. Mede hierdoor werd de 850i wel een stuk prijziger dan de 6-serie. De krachtige M70B50 motor leverde maar liefst 300 pk en 450 NM koppel.

850CSi

Een puntje van kritiek is dat de auto door het vrij zware gewicht van het motorblok niet bepaald als sportief bestempeld kon worden. De eerste 850i woog in totaal 1.790 kilo en de latere 850Ci woog zelfs 1.955 kilo. Dit gewicht had met name effect op het rijgedrag en kon bijvoorbeeld onderstuur veroorzaken.

De komst van de 850CSi in 1992 moest deze problemen oplossen en een stuk sportiever rijgedrag vertonen. De auto werd voorzien van een S70B56 5,6 liter V12 motor, die goed was voor 380 pk en 550 NM koppel. Naast het verbeteren van het remsysteem en een betere stuurbekrachtiging was vooral het AHK systeem de meest opvallende toevoeging. Kort gezegd zorgt dit systeem voor een beter vierwiel sturing. Mede door de introductie van strengere emissie-eisen werd de productie van dit model in 1994 gestaakt.

Uw BMW klassieker verzekeren

Voor fans van de 8-serie heeft BMW goed nieuws, want vanaf 24 november is deze geheel vernieuwde coupé weer verkrijgbaar bij de dealer. Ondertussen kan de klassieke BMW 8-serie een interessante investering zijn voor verzamelaars. Op Gaspedaal.nl worden er op het moment van schrijven bijna 50 aangeboden.

Bent u al de trotste eigenaar van een klassieke BMW, maar zoekt u nog een passende verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

30 november 2018

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen