Op onze hotlist: De Alfa Romeo 156 GTA (2001)

31 december 2020

Hotlist

Wie een tijdloos en redelijk waardevast automerk zoekt komt al snel uit bij Alfa Romeo. Zowel de moderne als klassieke exemplaren zijn zeer geliefd bij menig pertrolhead. Onder andere de Alfa Romeo 156 GTA ontpopt zich tot een ware ‘future classic’. Wie nog een exemplaar voor minder dan €10.000 wil bemachtigen moet er daarom snel bij zijn!

In 2001 maakte de Alfa Romeo 156 GTA zijn debuut, vernoemd naar de Alfa Romeo GTA uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Deze zeer sportieve Alfa is niet te vergelijken met de standaard 156 uitvoering en kreeg zelfs een eigen productielijn. Tot 2005 zijn er iets minder dan 3.500 exemplaren gebouwd, waarvan 2.000 sedans en 1.500 sportwagons.

Ten tijde van de introductie was deze Alfa relatief duur en vanwege het geweld onder de motorkap niet bepaald een doorsnee gezinsauto, waardoor de 156 GTA in minder grote getalen is geproduceerd. Inmiddels wisselt dit model voor een veel vriendelijker prijsje van eigenaar, maar voor hoe lang nog?

Wat maakt de Alfa Romeo 156 GTA uniek?

Behalve het typische Alfa Romeo design gaat het de echte liefhebbers vooral om de motor van de 156 HTW. Dit is een indrukwekkende 3.2 liter Busso V6 motor, die verantwoordelijk is voor 250 pk, 300 Nm koppel en een geluid produceert waar je kippenvel van krijgt. Ook van het strakke en unieke interieur worden de meeste Alfa Romeo fans erg enthousiast. Verder bevat de auto ondanks zijn leeftijd relatief veel ‘luxe’ extra’s aan boord.

954

Als nadeel van de Alfa Romeo 156 GTA worden met name de enorme draaicirkel en dorstige verbruik van 1 op 5 genoemd. Hoewel een goed onderhouden exemplaar zonder al te veel problemen nog heel lang mee kan, worden vooral de draagarmen en draagarmrubbers als zwakke plek ervaren, evenals de koppeling.

Prijsontwikkeling Alfa Romeo 156 GTA

Met name exemplaren die voor minder dan €10.000 worden aangeboden staan niet lang te koop. Een goed onderhouden Alfa Romeo 156 GTA met weinig kilometers op de teller wordt zelfs al aangeboden voor meer dan €20.000. De verwachting is dat deze prijzen nog wel verder gaan stijgen in de komende jaren, aangezien deze zeer sportieve Alfa ook door Millennials is ontdekt.

Vergeet niet uw beoogde exemplaar voor aankoop grondig technisch te laten keuren en uiteindelijk goed te verzekeren, zodat u zorgeloos de weg op kan.

31 december 2020

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen