Op onze hotlist: De Porsche 911 (993) 1994 – 1998

26 april 2021

Hotlist

De Porsche 911 (993) is het laatste exemplaar uit de generatie Porsche modellen met luchtgekoelde motor. Door strengere milieuregels werd het Duitse sportwagenmerk genoodzaakt om deze techniek te schrappen. Hierdoor is deze lijn Porsche met luchtkoeling, inmiddels een historische zeldzaamheid. Onder verzamelaars wint deze Porsche aan populariteit en dat is terug te zien in de waardeontwikkeling.

Laatste generatie met luchtgekoelde motor

We kennen Porsche allemaal als een bedrijf dat zijn auto’s constant evolueert en het was dan ook  voor veel  liefhebbers een tegenvaller toen er een einde kwam aan de generatie luchtgekoelde Porsche 911. De 993 uitvoering werd gezien als een praktische Porsche en werd destijds goed ontvangen door het publiek. De Duitse 911 (993) was bij verassing van velen even duur als zijn voorganger, de 963. Dit is niet  gebruikelijk omdat, het automerk constant betere motoren en beter koetswerk ontwerpt. Nieuwe modellen zijn daardoor normaal gesproken duurder, dan hun voorganger.

804

Technische specificaties

De sportieve Porsche 911 (993)   heeft een indrukwekkende benzinemotor. Onder de motorkap vinden we 6 cilinders en 286 pk.. Met deze  benzinemotor weet  de bolide een acceleratiesnelheid neer te zetten van 5,3 seconden. De topsnelheid is 275 km/u. De 911 (993) kent meerdere uitvoeringen  als coupé, cabriolet, turbo en Targa. De Targa werd populair in Amerika doordat er op het moment van lancering strenge regels verbonden waren aan cabrio’s. Het designteam van Porsche wist daar goed op in te spelen en wist een tussenmodel te ontwikkelen

Vorig jaar bereikte de Porsche 911 (993) een gemiddelde waarde van $70.000 in uitstekende onderhoudsstaat. Een lange tijd lag de gemiddelde waarde rond de $60.000. Wij vinden het niet gek dat deze ‘one of a kind’ Porsche oldtimer zo gestegen is in waarde.

Specialist in Porsche verzekeringen

Bent u de trotse eigenaar van een Porsche oldtimer, maar vindt u het lastig om een passende oldtimerverzekering te vinden? Wij kunnen u altijd een passende oldtimerverzekering voor uw Porsche bieden.

26 april 2021

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen