Op onze Hotlist: De Porsche 924

14 maart 2018

Hotlist

Een buitenkansje voor klassieke Porsche liefhebbers met een kleiner budget is de Porsche 924. Van alle Porsche modellen is de 924 wellicht de meest ondergewaardeerde auto en dat is totaal niet terecht! Tegenwoordig kunt u al vanaf ongeveer $7.000 eigenaar zijn van een Porsche 924.

Tussen 1976 en 1988 werd de 924 gebouwd en voorzien van een aantal opvallende eigenschappen. Zo beschikt deze Porsche over een fantastische wegligging, wat te danken is aan de optimale gewichtsverdeling. Om dit te realiseren bevindt aan de voorkant een watergekoelde viercilindermotor en is de versnellingsbak juist achterin geplaatst. Dit wordt ook wel een transaxle constructie genoemd.

948

Met een maximaal vermogen van 125 pk is deze Porsche wellicht niet de sterkste van de klas, maar wordt desondanks een topsnelheid gehaald van 204 km/u. Bovendien is de 924 met 1.100 kg een lichtgewicht en gedraagt zich daarom alsnog als een redelijk felle sportwagen. Wat betreft het basismodel heeft u de keuze uit de Targa (afneembaar dak) of de Coupé (gesloten dak). Later in de jaren ‘80 verschenen ook de Porsche 924S en Turbo op de markt. Deze modellen gaan tegenwoordig echter pas vanaf $8.500 over de toonbank.

Op onder meer Catawiki vindt u een aantal interessante Porsche 924’s.

Bent u al de trotse eigenaar van een Porsche klassieker maar zoekt u nog een bijpassende oldtimerverzekering? Als verzekeringsspecialist en liefhebber van oldtimers helpen wij u graag verder! Vergelijk eenvoudig meerdere verzekeraars via onze website of bereken direct uw premie.

14 maart 2018

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen