Op onze Hotlist: De Triumph Stag Mk1

29 november 2019

Hotlist

Bent u op zoek naar een typische jaren zeventig klassieker en heeft u een budget van maximaal €15.000? Dan brengen wij graag de Triumph Stag Mk1 onder de aandacht. Een sportieve auto met een uniek design. Hoewel dit geen beleggingsobject is bent u wel gegarandeerd van een geweldige rijervaring.

De Triumph Stag Mk1 verscheen in 1970 voor het eerst op de markt als 2+2 GT. Deze klassieke Britse sportwagen werd al snel bestempeld als een ‘James Bond’ auto en straalde zelfs op het witte doek in de beroemde film ‘Diamonds Are Forever’.

De 3 liter V8 motor levert u een BHP (brake horse-power) op van 145 en de Triumph accelereert tot een topsnelheid van 190 km/u. Toch liep de reputatie van de Stag Mk1 een flinke deuk op door problemen met de motor, die onder andere mankementen met het koelingssysteem en gebarsten pakkingen kende.

Het is ontzettend zonde dat de Triumph Stag hierdoor een slechte start maakte, want wie voorbij deze problemen kijkt ziet een sportieve klassieker met ontzettend veel potentie.

Kenmerken Triumph Stag Mk1

Uiteindelijk zijn er ongeveer 26.000 exemplaren gebouwd en werd de Stag Mk1 in 1976 uit productie gehaald. Gelukkig zijn er veel exemplaren intact gebleven, waarbij de eerder genoemde problemen door de jaren heen zijn weggewerkt.

926

Wie daarom nu een Triumph Stag Mk1 op een veiling tegenkomt kan voor relatief weinig geld (€15.000 – €20.000,-), echt iets bijzonders kopen. Verwacht echter niet dat deze auto u op termijn rijk zal maken. De waarde is vrij stabiel en zal naar verwachting niet significant stijgen.

Uw oldtimer verzekeren

Bent u al in het bezit van een prachtige sportieve klassieker of een andere oldtimer? Dan wilt u daar natuurlijk een passende oldtimerverzekering bij hebben. Op onze website leest u alles over onze dekkingen of kunt u direct uw premie berekenen.

29 november 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen