Op onze hotlist: De Volkswagen Kever (1967)

16 juni 2021

Hotlist

Het hotlistitem van deze maand is de Volkswagen Kever. In het Engels bekend als de Volkswagen Beetle. Tijdens een slechte periode in Duitsland kwam Adolf Hitler met het idee dat iedereen een auto moest hebben. Hieruit kwam de Volkswagen Kever. Na de oorlog brak de Beetle door in Amerika en werd het de meest geproduceerde auto ter wereld.

Een geschiedenis als geen andere oldtimer

De Volkswagen Kever heeft een onevenwichtig verleden.
De ontwikkeling en productie van deze Volkswagen is nam

Gelijk in gang gezet door Adolf Hitler.
In 1934 ging het erg slecht met Duitsland en Hitler “gaf” zichzelf de macht. Hij heeft Ferdinand Porsche de opdracht gegeven om een compacte gezinsauto te ontwerpen.

Hitler was ervan overtuigd dat het land een auto nodig had die iedereen kan kopen en gebruiken. Meneer Porsche kwam met het idee om de auto zijn beroemde ‘keverachtige’ rondingen te geven, om vooral grondstoffen te besparen.

Na de oorlog verhuisde de productie van de auto naar Engeland en van daaruit werd de “Beetle” geïntroduceerd in Amerika.
Hier gingen de verkoopcijfers door het dak en werd het gezien als een, ‘schattige, compacte en liefdevolle auto’.

953

1967, een bijzonder jaar voor de Kever

Dit was het jaar dat Volkswagen zelf de auto ook Kever ging noemen. Hiervoor werkten het Duitse bedrijf met de namen, Typ 1, 1.200 en 1.300. De auto werd dus vernoemd naar de cilinderinhoud. Om precies te zijn had de 1200 een inhoud 1192cc en 34pk.

De motor lag niet onder de motorkap maar aan de achterkant van de auto. De 1.300 beschikt over 1.285cc en 50pk. Deze specificaties waren destijds revolutionair. Voordat Volkswagen met de 1.200 en 13.00 kwam, lag het vermogen veel lager.

De actuele waarde van de Kever stijgt hard. Het model is wereldwijd ongekend populair. Ondanks dat er meer dan 20 miljoen Duitse ‘Kevers/ Beetles’ geproduceerd zijn, blijft het model uit 1967 ongekend populair. In concours staat was deze auto rond 2018, $32.500 waard. Drie jaar later staat de gemiddelde prijs op $57.500. Voor een auto in excellente staat betaald u momenteel rond de $37.500.

Oldtimer-verzekering.nl is specialist in het verzekeren van uw klassieke Volkswagen. Wij leveren maatwerk en kiezen graag voor persoonlijk contact.

16 juni 2021

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen