Op onze Hotlist: Jeep CJ-7 (1976 – 1986)

25 mei 2018

Hotlist

Een echte Amerikaanse klassieker die je vroeger veel voorbij zag komen langs de stranden van met name Californië was de Jeep CJ-7. Een typische ‘mooi weer’ klassieker waarmee je op een mooie zonnige dag rustig kunt cruisen, want met een topsnelheid van maximaal 80 km/p uur is deze auto geen snelheidsduivel te noemen.

Het model kwam op de markt nadat American Motors het merk Kaiser Jeep overnam. De CJ-7 is eigenlijk een verlengde versie van de CJ-5, maar wel voorzien van deuren en de mogelijkheid voor een hard dak waardoor inzittenden van de auto zich veiliger voelen. Ondanks deze upgrades blijft het design ook terugverwijzen naar de CJ-helden van de Tweede Wereldoorlog.

De Jeep CJ-7 beschikt over een krachtige V8 motor met een inhoud van een kleine 5 liter. Met meer dan 150pk onder de motorkap heeft deze auto geen gebrek aan trekkracht. Dat is maar goed ook, want met bijna 1.400 kg is deze klassieker een zwaargewicht te noemen.

Het grootste voordeel van de CJ-7 is dat losse onderdelen nog redelijk makkelijk te verkrijgen zijn en daarnaast is het een zeer betaalbare klassieker in vergelijking met soortgelijke auto’s als de Toyota Land Cruiser. Het feit dat de luxere uitvoeringen zoals de CJ-7 Golden Eagle al flink in prijs zijn gestegen, zou wel eens een indicatie kunnen zijn dat ook de originele CJ-7 een leuke investering kan worden! Op dit moment wordt deze klassieker aangeboden vanaf $8.500,-.

867

Bent u al de trotse eigenaar van een Jeep klassieker maar zoekt u nog een bijpassende oldtimerverzekering? Als verzekeringsspecialist en liefhebber van oldtimers helpen wij u graag verder! Vergelijk eenvoudig meerdere verzekeraars via onze website of bereken direct uw premie.

25 mei 2018

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen