Op onze Hotlist: Lamborghini Diablo 1990 – 2001

26 maart 2019

Hotlist

De Lamborghini Diablo brengt menig autoliefhebbers hart in vervoering. De verwachting is dat deze Italiaanse supercar op korte termijn flink in waarde zal stijgen, waardoor het niet alleen een iconisch verzamelobject maar ook een slimme investering is.

Direct bij de lancering in 1990 was de Lamborghini Diablo een ware hit. De Diablo volgde destijds de Countach op en werd door Lamborghini-fans al snel bestempeld als het nieuwe boegbeeld voor het Italiaanse automerk.

De eerste Diablo kreeg een 5,7 liter V12 mee, goed voor een indrukwekkende 492 pk en een topsnelheid van 325 km/u. In de jaren daarna verschenen er diverse Diablo-uitvoeringen, waaronder een Roadster en een aantal ‘Special Editions’. Zo kwam Lamborghini in 2000 met de Diablo Millennium Roadster, waarvan uiteindelijk slechts 30 exemplaren zijn gemaakt.

Diablo GT

Alsof de Diablo nog niet sportief genoeg was lanceerde Lamborghini in 1999 de Diablo GT. Dit model kreeg onder andere andere achterwielaandrijving, een flinke dosis carbon fibre onderdelen en een grotere 6 liter V12 motor, waardoor de Diablo GT goed is voor een topsnelheid van 338 km/u. Volgens Lamborghini was de Diablo GT destijds de snelste straatauto ter wereld. Er zijn in totaal slechts 80 exemplaren gebouwd.

De verwachting is dat de Lamborghini Diablo (en met name de gelimiteerde uitvoeringen) steeds gewilder wordt onder verzamelaars en net als de Countach flink in waarde gaat stijgen.

Uw Lamborghini verzekeren

Bent u al de trotse eigenaar van een Lamborghini klassieker, maar zoekt u nog naar de juiste verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen. Naast klassiekers verzekeren wij natuurlijk ook de allernieuwste Lamborghini modellen.

26 maart 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen