Op onze Hotlist: Lancia Delta I

29 april 2019

Hotlist

Over de eerste generatie Lancia Delta valt ontzettend veel te vertellen. De Delta was de eerste hatchback lijn van het Italiaanse automerk en werd geïntroduceerd in 1979. In 1994 rolde het laatste exemplaar van deze generatie van de band. Wat deze klassieker zo bijzonder maakt zijn de vele varianten die er van de Lancia Delta die er op de markt zijn verschenen. Vooral voor verzamelaars zijn de limited editions erg interessant!

De veelzijdige Lancia Delta was vanaf het begin al direct een succes. Zo succesvol zelfs dat Saab besloot de Delta als eigen model uit te brengen als Saab 600.

Naast het feit dat de Delta met open armen door consumenten werd ontvangen, was de auto eind jaren tachtig ook zeer succesvol tijdens rallykampioenschappen als de Delta Group A. Voor de openbare weg was vooral de Lancia Delta HF Integrale Evoluzione populair. Deze auto had vierwielaandrijving en onder de motorkap een 2.0 viercilinder motor, welke goed was voor 210 PK en een topsnelheid van 220 km/u.

Limited Editions

Wat de Lancia Delta lijn interessant maakt zijn de vele varianten en dan met name de gelimiteerde oplages. Onlangs werd er in het Duitse Essen een Lancia Delta S4 Stradale uit 1985 geveild voor maar liefst €1.040.000, terwijl de geschatte waarde eerder nog bleef steken op circa €500.000,-. Van deze klassieker zijn er slechts 200 exemplaren gemaakt.

951

Nog zo’n gelimiteerd exemplaar die recent bij Sotheby’s voor ‘slechts’ €190.400 onder de hamer ging was de Integrale Evoluzione Giallo Ferrari, ook wel bekend als een van de beste rallyauto’s ooit. Van deze auto bestaan er slechts 400 stuks. Verder mag de Evoluzione in Martini uitvoering natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken, met een veilingwaarde van op dit moment €120.000,-

952

Wie dus op zoek is naar een interessante investering in een vlotte Italiaanse klassieker, kan met de eerste Lancia Delta goed zijn slag zijn.

Uw Lancia klassieker verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een Lancia oldtimer, maar zoekt u nog een passende oldtimerverzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken met onze oldtimerverzekering of direct uw premie berekenen

29 april 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen