Op onze Hotlist: Land Rover Series II/ IIA

1 juli 2019

Hotlist

Een klassieker die wij deze maand graag bij u onder de aandacht brengen is de Land Rover Series II. Deze auto’s worden namelijk steeds populairder en zo goed als deze krachtpatsers kunnen klimmen, stijgt ook de waarde. De Land Rover Series II werd geproduceerd tussen 1959 en 1971.

Wie denkt aan Afrikaanse safari’s of crossen door de Australische Outback denkt aan Land Rover. Met name de Series II en de latere IIA zijn verantwoordelijk voor dit beeld, wat we nog steeds hebben bij het automerk.

Overigens komt de inspiratie voor deze klassieker oorspronkelijk voort vanuit militair perspectief. Rover designer Maurice Wilks ontwikkelde tijdens de Tweede Wereldoorlog het concept dat later leidde tot de ontwikkeling van de eerste Land Rover. Desalniettemin roept deze Land Rover vooral een gevoel van avontuur, robuustheid en mannelijkheid op!

852

Hoewel deze klassieker in eerste instantie vooral populair was onder mensen uit de zogenoemde X-generatie, ook wel babyboomers genoemd, lijken ook ‘millennials’ deze oldtimer steeds meer te waarderen en dat is duidelijk terug te zien in de waardeontwikkeling!

Uitvoeringen

Zowel de series II als de IIA zijn verkrijgbaar met een 80 inch wielbasis of een 109 inch wielbasis. De eerste Land Rover Series II 80 is alleen beschikbaar als tweedeurs met een 2.25 liter benzinemotor, goed voor 75pk. Dit was voor Land Rover overigens de eerste auto met een benzinemotor. De II Series 109 was daarnaast beschikbaar als vierdeurs. Voor omgerekend minder dan €40.000 gaat u deze klassieker momenteel niet meer vinden.

In 1969 verscheen de IIA op de markt. Ook deze Land Rover is verkrijgbaar met 80 of 109 inch met twee- of vierdeurs. Daarnaast krijg de 109 met 2.6 liter een iets grotere en krachtigere motor. De waarde voor een Land Rover Series IIA uit 1970 (met soft-top) gaat momenteel niet voor minder dan omgerekend €41.000 niet onder de hamer.  

Uw Land Rover oldtimer verzekeren

Bent u al de trotse eigenaar van een Land Rover of andere bijzondere oldtimer, maar bent u niet tevreden met uw huidige oldtimerverzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

1 juli 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen