Op onze Hotlist: Mercedes-Benz W124 (1984 – 1995)

19 oktober 2018

Hotlist

De zeer degelijke E-klasse W124 kent drie generaties, die van de band liepen tussen 1984 en 1995. Er wordt ook wel gezegd dat het verkapte tanks zijn, gebouwd om eeuwig mee te gaan. Voor wie opzoek is naar een Mercedes-Benz klassieker voor een leuk prijsje zou met deze reeks wel eens kunnen slagen.

Met de introductie van de eerste W124 in 1984 nam Mercedes het op tegen concurrenten als de Porsche 944. Hoewel de W124 vrij lomp en zwaar is, kon de eerste generatie E-klasse gemakkelijk een topsnelheid van circa 130 km/u halen. De generaties die daarop volgden werden voorzien van steeds meer veiligheidsvoorzieningen zoals extra airbags. Ook werden de motoren steeds stiller en zuiniger.

Vriendelijke aanschafprijs

De E-klasse lijn biedt diverse modellen, waarvan de Sedan met ruim 2 miljoen stuks het populairste model is. De cabrio zult u met iets meer dan 33.000 geproduceerde exemplaren minder snel tegen komen. Zoekt u echt een zeldzaam exemplaar, dan moet u het verlengde model hebben waarvan er slechts 2.300 stuks zijn gemaakt.

Doordat met name de Mercedes-Benz W124 Sedan variant nog vrij veel voorkomt, kunt u een goed onderhouden exemplaar voor een relatief vriendelijk prijsje aanschaffen. Bijvoorbeeld de 300 E vierdeurs sedan uit 1986 met 6 cilinder motor en circa 177 pk. Dit model gaat op dit moment in concours staat voor minder dan €9.000 onder de hamer. Voor dit bedrag heeft u een betrouwbare klassieker waarmee u nog veel fijne kilometers kunt maken.

Bent u al de trotse eigenaar van een Mercedes-Benz klassieker, maar zoekt u nog een passende verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

Bron Uitgelichte afbeelding: Wikimedia Commons

19 oktober 2018

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen