Op onze Hotlist: Subaru WRX STI

29 januari 2019

Hotlist

De Subaru WRX STI staat ook wel bekend als de Subaru Impreza en kent een verhaal van ongekend succes maar ook grote tragedie. Tussen 2004 en 2007 was dit vlotte Japanse racemonster namelijk wereldwijd een ongekend succes, maar het ziet ernaar uit dat dit model in Europa op termijn uit het straatbeeld zal verdwijnen.

Met de introductie van de Subaru Impreza GT Turbo in 1995 werd het voor het eerst mogelijk om voor een ‘redelijk’ bedrag (van omgerekend €25.000,-) in een echte rallyachtige auto te rijden. Daardoor werd de Impreza al snel een populaire sportauto. Subaru bleef de Impreza met name op het gebied van veiligheid steeds verder verbeteren, omdat de auto nogal uitnodigde om risico’s te nemen.

De latere introductie van de Subaru WRX STI was wederom een succes. De vierwiel aangedreven iconisch blauwe sportauto had een vermogen van maar liefst 250 tot 280 pk. Een waar genot voor wie van vlot en sportief rijden houdt tegen een betaalbare prijs.

Impreza verdwijnt uit straatbeeld

Toch zal dit succesverhaal langzaamaan uit de Europese straten verdwijnen, simpelweg omdat deze Subaru niet meer in Europa wordt verkocht. Door de strenge emissieregels in Europa zou de aanschafwaarde van een Subaru WRX STI als gevolg van de hoge wegenbelasting verdubbelen tot boven de €100.000,-.

Wie daarom nu nog een ouder exemplaar voor een leuke prijs op de kop kan tikken heeft naar alle waarschijnlijkheid een mooi investering te pakken. De huidige waarde van een Impreza wordt afhankelijk van de conditie geschat tussen de €22.500,- en €29.500,-.

Bent u al de eigenaar van een Subaru Impreza of andere leuke klassieker, maar bent u niet zeker van uw verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige oldtimer verzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

29 januari 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen