Op onze Hotlist: Volkswagen Corrado 1990 – 1994

1 maart 2019

Hotlist

Heeft u nog ruimte in uw garage voor een scherp geprijsde sportieve klassieker? Dan kan de Volkswagen Corrado, gebouwd tussen 1990 en 1994, wellicht een fraaie investering zijn. Wij leggen u uit waarom!

De kans dat u deze auto zomaar tegenkomt is vrij klein, omdat de Volkswagen Corrado destijds alleen op bestelling werd gebouwd in het Duitse Osnabrück. Wereldwijd zijn er uiteindelijk ruim 97.000 exemplaren geproduceerd, wat voor Volkswagen begrippen natuurlijk niet veel is.

De hatchback coupé is in feite de opvolger van de Volkswagen Scirocco II. Vanwege zijn prijs en prestaties koos Volkswagen er echter voor om de Corrado als een meer exclusieve auto op de markt te brengen.

Technische specificaties

De eerste Corrado’s werden voorzien van een krachtige G60 motor met een inhoud van 1,8 liter. Deze motor was goed voor circa 160 pk en 225 Nm bij 3.800 toeren. Later kwam daar de nog betere 2,9 liter VR6 motor bij met 190 pk en 245 Nm bij 4.200 toeren. Begin jaren ‘90 was dit nog een revolutionaire motor.

Voor minder dan €6.000,- gaat deze unieke sportieve Volkswagen Corrado tegenwoordig onder de hamer. Een klein nadeel is dat het vervangen van originele onderdelen wel een grote uitdaging kan vormen.

Uw klassieker verzekeren

Bent u al de trotse eigenaar van een andere Volkswagen oldtimer? Via onze website kunt u eenvoudig uw huidige oldtimerverzekering vergelijken of direct uw premie berekenen.

1 maart 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen