Op onze Hotlist: Volkswagen Golf GTI MK II (1985)

27 juni 2018

Hotlist

De Volkswagen Golf staat al tientallen jaren bekend als een degelijke en betrouwbare auto. Hoewel het design door de jaren heen veranderde is deze in de basis altijd herkenbaar gebleven. Mede dankzij de goede bouwkwaliteit en betrouwbaarheid kan de prijs voor een VW Golf klassieker flink stijgen. Een interessante investering is daarom de Volkswagen Golf GTI MK II uit 1985 of 1986.

Van alle Volkswagens is de tweede generatie Golf de meest verkochte auto van het merk ooit. Het model werd van 1983 tot en met 1992 geproduceerd. De tweede generatie Golf is vooral breder dan zijn voorganger en moest zich staande weten te houden binnen de destijds overvolle markt voor kleine hatchbacks. Een belangrijke concurrent was bijvoorbeeld de Opel Kadett, maar uiteindelijk brachten bijna alle bekende automerken destijds wel een hatchback variant op de markt. Het is bewonderingswaardig te noemen dat juist de Golf II zo’n succes werd voor Volkswagen.

Naast de reguliere Golf II verscheen in 1985 ook de sportieve Golf GTI uitvoering op de markt. Verkrijgbaar als drie- of vijfdeurs hatchback met een 1,8 liter viercilinder benzinemotor. De motor is daarmee goed voor een vermogen van ongeveer 115 pk. Het grote voordeel van deze klassieker is dat losse onderdelen nog altijd relatief gemakkelijk te verkrijgen zijn en dat bij goed onderhoud de kilometerteller zonder grote problemen eenvoudig voorbij de 300.000 kan komen.

890

Bent u al de trotse eigenaar van een Volkswagen klassieker, maar zoekt u nog een passende oldtimerverzekering? Via onze website kunt u eenvoudig meerdere verzekeraars vergelijken of direct uw premie berekenen.

27 juni 2018

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen