Op onze Hotlist: Volvo 240 serie

23 mei 2019

Hotlist

De Volvo 240 serie werd in de jaren ‘70 en ‘80 geproduceerd en was met name populair onder gezinnen. Woorden die deze Zweedse klassieker het beste beschrijven zijn degelijk, veilig en praktisch. Bij de Volvo 240 denkt u dan ook waarschijnlijk niet aan sexy en sensationeel. Toch lijkt deze stationwagen weer zeer populair te worden.

Vele generaties zijn met de Volvo 240 opgegroeid en het zijn juist deze mensen die verknocht zijn aan de Zweedse stationwagen. Voornamelijk generatie-X en de babyboomers kunnen dankzij deze auto weer een beetje hun jeugd herbeleven. Maar de Volvo klassieker lijkt ook steeds populairder te worden onder millennials. De verwachting is daarom dat het prijskaartje voor de Volvo 200 serie snel zal oplopen.

Vanaf de introductiein 1974 tot en met de laatst geproduceerde model in 1993 zijn er wereldwijd in totaal 3 miljoen exemplaren van de Volvo 200 serie verkocht. Met name de Volvo 240 was zeer populair, aangezien de auto in die tijd vooropliep op het gebied van veiligheid.

Nog interessanter zijn de speciale uitvoeringen die Volvo destijds op de markt bracht zoals de 242 GT, de 245 Turbo en de 262C. Met name de Turbo variant is vrij zeldzaam dankzij een 2.1 liter motor met vier cilinders in combinatie met een bijzondere intercooler, waardoor deze auto over 165-170 pk beschikt. Voor zover bekend zijn er maar 500 exemplaren van dit model gebouwd. Ook de 262C met V6 en 2.8 liter motor is met 7.000 gebouwde exemplaren vrij zeldzaam. Leuk feitje is dat David Bowie hiervan een zwarte variant had die uiteindelijk tijdens een veiling in 2018 $216.000 heeft opgebracht.

Uw Volvo klassieker verzekeren

De reguliere Volvo 240 is een zeer betaalbare investering waarmee u vele mooie kilometers kunt maken, terwijl de speciale uitvoeringen zelfs kunnen uitgroeien tot een zeer lucratieve investering. Bent u al de trotse eigenaar van een Volvo klassieker, maar bent u niet tevreden over uw huidige oldtimerverzekering? Bij Oldtimer Verzekeringen helpen wij u graag verder en heeft Volvo zelfs een speciaal plekje in ons hart. Vergelijk eenvoudig online uw huidige oldtimerverzekering.   

23 mei 2019

Hotlist

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen