Pech onderweg

24 juli 2017

Onderhoud en schade

Met pech langs de kant op weg naar uw favoriete vakantiebestemming, het kan helaas iedereen overkomen. In dat geval wilt u natuurlijk ten eerste uw oldtimer redden en waar mogelijk een stuk vakantieleed besparen, zonder daarbij voor financiƫle verrassingen komen te staan. Een goede oldtimerverzekering kan hierin uitkomst bieden!

Ondanks alle goede voorbereidingen die u treft voordat u op vakantie gaat, kunt u de kans op pech onderweg helaas nooit uitsluiten. Zeker bij oldtimers is het niet altijd te voorspellen wanneer een auto-onderdeel het gaat begeven.

Ook kunt u met extreme weersomstandigheden of andere verkeersomstandigheden te maken krijgen waar u van tevoren niet op heeft gerekend. Een goede oldtimerverzekering kan u een hoop leed besparen, maar waar heeft u dan precies recht op en wat dekt uw verzekering?

941

Een goede voorbereiding is het halve werk

In een eerder artikel over het voorbereiden van uw reis met de oldtimer, hebben wij al de nodige tips gegeven over extra onderhoud en het meenemen van reserveonderdelen.

Een ander belangrijke voorbereiding is dat u uw polis nog eens goed nakijkt op dekking bij pech of schade in het buitenland. Kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een pechhulp module?

Een veelgehoord probleem van oldtimereigenaren is dat veel verzekeraars liever geen pechhulpverzekering afsluiten voor oldtimers, omdat ze de kans op pech bij oldtimers hoger inschatten. Ga daarom goed na of uw oldtimerverzekeraar een vorm van haal- en brengservice verleent indien uw auto niet meer verder kan. Wordt er bijvoorbeeld vervangend vervoer geregeld?

Pech met uw oldtimer

Een goede verzekeraar is natuurlijk te allen tijde bereikbaar en denkt graag met u mee over de situatie. De aard van de schade bepaalt natuurlijk welke vervolgstappen nodig zijn.

Is bijvoorbeeld uw V-snaar stuk, maar heeft u een nieuwe meegenomen? Dan kan uw verzekeraar wellicht contact voor u zoeken met een garage in de buurt die de V-snaar voor u kan vervangen. Dan is er verder weinig aan de hand en kunt u na een kleine vertraging uw weg weer vervolgen.

Is de schade van dien aard dat uw oldtimer echt niet meer verder kan? Dan treedt er een heel ander plan in werking. Uw oldtimerverzekeraar kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een gespecialiseerd bedrijf uw oldtimer ophaalt en veilig afzet bij uw vertrouwde garage in Nederland. Ook kan uw verzekeraar vervangend vervoer regelen, zodat u uw vakantie kan vervolgen, of voor direct vervoer terug naar Nederland zorgen.

Aanvullende dekkingen

Waar u recht op heeft bij pech met uw oldtimer in het buitenland hangt volledig af van uw dekking en eventueel aanvullende dekkingen. Ook voor oldtimers zijn er gelukkig genoeg verzekeraars waar u een uitstekende dekking met aanvullende dekkingen en extra service kunt krijgen.

Berken hier aanvullende pechhulp abonnementen waarmee u binnen heel Europa gedekt bent. Ook kunt u via onze website eenvoudig oldtimerverzekeringen van onze belangrijkste partners vergelijken en op uw gemak alle polisvoorwaarden doornemen.

Wanneer u goed op de hoogte bent van de polisvoorwaarden van uw oldtimerverzekering, gaat u namelijk een stuk relaxter op reis!

24 juli 2017

Onderhoud en schade

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen