Peugeot oldtimers die u niet mag missen

8 december 2017

Besproken oldtimers

Peugeot heeft bij veel oldtimerliefhebbers een speciaal plekje in hun hart veroverd. Het merk van de leeuw heeft door de jaren heen ongekend veel series en modellen op de markt gebracht. Bovendien zijn veel Peugeot oldtimers redelijk betaalbaar gebleven. In dit artikel lichten wij een paar populaire en bijzondere oldtimers van Peugeot uit.

Nadat Peugeot in 1889 de eerste op stoom gedreven driewielers produceerde, begon het échte werk voor het Franse merk in 1890. De eerste auto van Peugeot met een verbrandingsmotor werd gebouwd op een Panhard chassis en voorzien van een Daimler motor. Nu, 127 jaar later, is het nog altijd geliefde automerk al ruimschoots de 50 miljoen productieauto’s gepasseerd en zijn er een aantal bijzondere en unieke exemplaren voorbijgekomen.

Peugeot 403

De Peugeot 403 werd geproduceerd tussen 1955-1966 en bevatte voor zijn tijd veel nieuwe en moderne technieken. Al in 1955 hield Peugeot zich bijvoorbeeld bezig met het reduceren van het brandstofverbruik. Het eerste model van de Peugeot 403 bevatte een speciale ‘fan’ om de motortemperatuur efficiënter te regelen. Het vermogen van de auto kwam uit op 85 PK. Daarmee was de 403 niet de snelste auto, maar wel zeer betaalbaar in zowel aanschaf als gebruik.

Van de Peugeot 403 zijn diverse modellen op de markt gebracht waaronder een cabriolet, sedan, coupé en zelfs een pick-up uitvoering. Naast de 1.3 en 1.5 benzinemotoren bracht Peugeot in 1958 de 403 ook als break met een diesel op de markt.

933

Peugeot 504

Deze jaren ’70 auto was de opvolger van de 404 en werd in 1969 zelfs verkozen tot auto van het jaar. Naast de sedan, berline, familiale (stationwagen) en cabriolet is vooral de coupé uitvoering een geliefd model.

De Peugeot 504 heeft niet alleen een sportief uiterlijk, maar haalt dankzij een V6 motor en 136 pk onder de motorkap een topsnelheid van 186 kilometer per uur. Kortom, puur rijgenot. Hoewel er in Europa begin jaren ’80 een einde kwam aan de 504, is de productie in Zuid-Amerika en Afrika nog tot 2006 doorgegaan.

934

Peugeot 205

Begin jaren ’80 kwam Peugeot in zwaar financieel weer terecht, mede door de overname van het verliesgevende Talbot. Met de introductie van de Peugeot 205 in 1983 (vijfdeurs hatchback) kon het tij worden gekeerd en kan men met recht zeggen dat de 205 Peugeot van de financiële ondergang heeft gered. De auto nam het destijds op tegen populaire modellen als de Opel Kadett en Volkswagen Golf.

Hoewel vooral de Peugeot 205 GTI (105 pk) nog altijd erg populair is, zoeken de meeste liefhebbers van Peugeot oldtimers vooral naar de 205 Turbo 16 Rally 4WD. Met deze auto nam Peugeot destijds deel aan de beroemde Parijs-Dakar rally. Naast de cabriolet werd eind jaren ’80 ook de 205 GTI 1.9 op de markt gebracht met 130 pk. Door het pittige karakter werd dit model vooral onder jongeren erg populair.

Peugeot oldtimerverzekering

Als specialist in oldtimerverzekeringen zien wij geregeld bijzondere Peugeot oldtimers voorbijkomen. Wij kunnen uw verzekeringspremie betaalbaar houden terwijl uw oldtimer altijd goed gedekt is bij calamiteiten, zoals schade of diefstal. Vergelijk via onze website eenvoudig meerdere verzekeraars of bereken direct uw premie.

8 december 2017

Besproken oldtimers

Oldtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een oldtimer of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen